Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au început demolarea construcțiilor cumpărate de la familia Prigoană în Pantelimon, cu scopul pregătirii terenului pentru construcția unui centru logistic de peste 12 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În 2015, frații Pavăl au plătit companiei Rosal Grup, controlată atunci de familia lui Silviu Prigoană, circa 18 milioane de euro pentru un teren de 12,7 hectare, respectiv pentru o parte pe care a funcționat în trecut complexul expozițional Exporom.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, Dedeman a început prima etapă de dezvoltare a unui centru logistic în suprafață de 41.000 de metri pătrați, a cărui valoare de construcție poate depăși 12 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe valoarea impozabilă din zonă, obținută de la Primăria Pantelimon.
Investitorul a primit în februarie autorizație pentru demolarea a 30 de construcții și anexe existente pe teren, iar în urmă cu câteva săptămâni a început lucrările. Frații Pavăl vor păstra hotelul, în suprafață de 6.500 de metri pătrați și cu 100 de camere, precum și conacul de 1.200 de metri pătrați existente pe acest teren și scoase la închiriat, potrivit surselor Profit.ro.
Hotelul Dedeman din Pantelimon
Dedeman este autorizat să realizeze un depozit de materiale de construcții și câteva anexe, drumuri și platforme în incintă, un teren de sport și dotări tehnico edilitare, reclame și accese, potrivit informațiilor comunicate Profit.ro de reprezentanții Primăriei Pantelimon.
CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București
Conacul Dedeman din Pantelimon
Depozitul va deservi magazinele Dedeman din București și din împrejurimi.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman nu au răspuns până la publicarea acestui articol.
Dedeman a mai construit, anul trecut, un centru logistic de dimensiuni similare în Turda. Retailerul are, în total, 5 centre logistice la nivel național, care deservesc cele 55 de magazine, în care lucrează peste 12.000 de angajați.
Dragoș și Adrian Pavăl au intrat puternic pe sectorul logistic din România, printr-un parteneriat cu Element Industrial, firma omului de afaceri Ionuț Dumitrescu. Aceștia sunt la un pas de a încasa 30 de milioane de euro de la compania sud-africană Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, pentru achiziția parcului logistic Eli Park 1 din Chitila, unde au închiriate depozite Arctic și Paste Băneasa.
În aceeași formulă de parteneriat, frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu vor să înceapă anul acesta construcția unui nou parc logistic lângă fabrica Ford din Craiova, o investiție de 25-30 de milioane de euro, prezentată în premieră de Profit.ro.
Proprietarii Dedeman s-au asociat anul trecut cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare. În acest proiect, frații Pavăl au o participație de 80%.
Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.
Ionuț Dumitrescu mai deține un teren în Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), un lot de 10 hectare în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și alt teren peste drum de Eli Park 1.
După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl își diversifică acum investițiile în sectoare precum imobiliarele (prin achiziția The Bridge și The Office și parteneriatul cu Element Industrial), construcțiile (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments) și, mai nou, pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group). Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2019 o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei și un profit net de 1,2 miliarde de lei, crescând și numărul total de angajați la peste 11.000 de persoane.
Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.
Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.