Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, a deschis șantierul unui nou ansamblu rezidențial major, cu peste 1.300 de apartamente, în spatele magazinelor Metro și Auchan Pallady, pe un teren cumpărat de la o companie a omului de afaceri Emil Florescu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Primarul Robert Negoiță a semnat, recent, autorizațiile de construire solicitate de firma familiei sale cu scopul ridicării a 8 blocuri cu apartamente, a câte 11 etaje fiecare, ce vor cuprinde un total de 1.336 de apartamente, cărora li se adaugă o parcare supraetajată cu 1.363 de locuri.
Construcția noului proiect al familiei Negoiță, denumit Hills Brauner, a început, de curând, pe un teren în suprafață de 28.600 de metri pătrați cumpărat la sfârșitul anului 2019 de la Compania Concrete, deținută de omul de afaceri Emil Florescu, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții familiei Negoiță.
Într-un anunț al companiei lui Florescu se precizează că prețul de vânzare al terenului a fost de 4,55 milioane de euro. Pe acest amplasament a funcționat, în trecut, o stație de betoane.
Hills Brauner vine pe piață cu locuințe cu o suprafață cuprinsă între 40 și 80 de metri pătrați și prețuri cuprinse între 48.500 de euro și 96.000 de euro.
Proprietatea este situată chiar în spatele zonei comerciale din Pallady, care cuprinde magazinele Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care familia Negoiță s-a familiarizat în ultimii 7 ani și unde a dezvoltat peste 4.500 de apartamente din cele 6.500 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.
De altfel, Pallady este și cea mai efervescentă zonă de pe harta rezidențială a Bucureștiului. Doar anul acesta urmează a fi livrate aici peste 2.500 de apartamente, ceea ce o face zona cu cele mai multe livrări programate din București, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță.
Amplasamentul proiectelor din zona Pallady ale familiei Negoiță
Proiecte în paralel
Familia Negoiță s-a dezvoltat puternic pe sectorul rezidențial în acest an. În primăvară a cumpărat terenul fostei fabrici de țevi Tubinox de la grupul siderurgic indian Viraj, unde are planificată dezvoltarea unui ansamblu de 200 de milioane de euro, cel mai mare în care a fost implicată până acum.
Investitorul mai este angrenat acum în dezvoltarea ansamblului rezidențial Hills Pallady, care va înlocui fosta fabrică Romcarton din estul Bucureștiului cu aproape 2.000 de apartamente. În aceeași zonă, investitorii au dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe.
Recent, familia Negoiță a început și construcția unui bloc mai mic, cu 111 apartamente, în apropiere de fostul său ansamblu major Confort City de pe Cheiul Dâmboviței, pe un teren pe care îl avea de mai mult timp în portofoliu.
Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.
ANAF a început în 24 septembrie 2009 un control privind tranzacțiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiță în perioada 2006-2008, prin care a verificat dacă trebuie plătită TVA la aceste operațiuni. Ulterior acestui moment, atât Robert, cât și Ionuț Negoiță au decis să nu se mai implice direct în afacerile imobiliare.
După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior. Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele patru hoteluri din grupul RIN, care totalizează 1.965 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.
În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.