EXCLUSIV FOTO Cristian Panait, care construiește apartamente pentru VIP-uri în Mamaia, intră pe piața rezidențială din București cu un bloc pe malul Lacului Morii. Amână listarea la bursă

EXCLUSIV FOTO Cristian Panait, care construiește apartamente pentru VIP-uri în Mamaia, intră pe piața rezidențială din București cu un bloc pe malul Lacului Morii. Amână listarea la bursă

Cristian Panait, alături de proiectul Lake Tower

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris miercuri, 01:50

Omul de afaceri constănțean Cristian Gabriel Panait, proprietarul Alpha Builders Group, intră pe piața rezidențială din București cu un bloc cu 107 apartamente premium situat pe malul Lacului Morii, din Sectorul 6, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Planul de listare pe piața secundară a Bursei de Valori București a fost amânat din cauza costurilor prea ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul are lucrări rezidențiale în curs de execuție cu o valoare de 25 de milioane de euro în Constanța, printre care Marina Tower, în care și-au cumpărat apartamente vedete precum Adrian Mutu, fratele Simonei Halep, Antonia și Alex Velea, Codin Maticiuc și Matei Dima (BRomania) sau vloggerul Selly. Majoritatea banilor investiți sunt din vânzări în avans, grupul neavând angajamente bancare.

EXCLUSIV FOTO Unul dintre principalii creditori ai Romaero a preluat de la fostul proprietar Blue Air un proiect pentru o clădire de birouri într-o zonă fierbinte a Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Unul dintre principalii creditori ai Romaero a preluat de la fostul proprietar Blue Air un proiect pentru o clădire de birouri într-o zonă fierbinte a Bucureștiului

„Începem pe Lacul Morii un bloc cu 10 etaje, plus două etaje retrase, adică un volum de penthouse. Sunt 107 apartamente a căror prețuri variază între 1.500 și 2.300 de euro/metru pătrat construit, în funcție de etaj și vederea la lac, plus două niveluri subterane pentru 144 de locuri de parcare. Investiția în proiect, cu terenul, autorizația și proiectarea incluse, este de circa 11 milioane de euro. Alpha Builders Group este și constructorul proiectului, nu doar dezvoltatorul“, a declarat, pentru Profit.ro, Octavian Mitan, directorul de dezvoltare al Alpha Builders Group.

Lucrările de construcție pentru Lake Tower sunt programate să înceapă în iulie, iar livrarea este estimată pentru finalul anului 2026.

Compania este în negocieri pentru achiziția unui teren de lângă Lake Tower pe care vrea să mai construiască un bloc și o grădiniță.

EXCLUSIV FOTO Doi investitori azeri, cu legături în politică și în gigantul petrolier al Azerbaidjanului, pregătesc livrarea unui ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului. Vânzarea, asigurată de un fost ministru român CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Doi investitori azeri, cu legături în politică și în gigantul petrolier al Azerbaidjanului, pregătesc livrarea unui ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului. Vânzarea, asigurată de un fost ministru român

În ultimii 10 ani, Alpha Builders lucrează în formula consacrată în piață de oferire de apartamente în schimbul terenului, astfel că primii bani sunt investiți în proiectare. Din acest punct de vedere, Bucureștiul nu a fost foarte accesibil, pentru că proprietarii vor bani, spune Mitan.

„Avem în vedere, în zona complexului turistic Laguna Verde din Căciulați, să construim 13 vile în asociere cu proprietarul unui teren de 13.500 de metri pătrați, o investiție de circa 4 milioane de euro“, detaliază Mitan planurile de extindere în zona Bucureștiului.

EXCLUSIV George Becali autorizează un proiect de vile în Pipera pentru a-l vinde unui milionar belgian CITEȘTE ȘI EXCLUSIV George Becali autorizează un proiect de vile în Pipera pentru a-l vinde unui milionar belgian

Compania și-a anunțat, anul trecut, intenția de a emite obligațiuni pe piața AeRO, cu obiectivul de a se lista pe piața principală a Bursei de Valori București.

„Am vrut să intrăm inițial pe AeRO, dar costurile erau foarte mari. Firma e pregătită, are arhitectura unei companii care ar putea fi listată, dar am amânat din cauza costurilor. Intenția încă există, dar nu ne mai concentrăm pe asta acum“, a explicat directorul de dezvoltare al companiei.

În 20 de ani de activitate, Alpha Builders Group, care a funcționat, o perioadă, sub denumirea de MCF Construct 2000, a construit circa 30 de blocuri, iar în ultimii 6 ani a intrat și pe latura de dezvoltare imobiliară, cu proiectele proprii. Acum are în dezvoltare 6 proiecte în Constanța cu peste 520 de apartamente și 30 de vile.

EXCLUSIV Familia Tănăsoiu încheie un parteneriat cu investitori din Brașov pentru a extinde cartierul Green Lake, început de greci CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Tănăsoiu încheie un parteneriat cu investitori din Brașov pentru a extinde cartierul Green Lake, început de greci

Marina Tower din Mamaia este cel mai emblematic proiect al Alpha Builders Group, o investiție estimată la 14-15 milioane de euro.


Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cristian panait
alpha builders group
lake tower