EXCLUSIV FOTO Andrei Mihăilă se extinde cu noi proiecte pe nișa halelor dedicate IMM-urilor, insuficient exploatată de marii dezvoltatori

EXCLUSIV FOTO Andrei Mihăilă se extinde cu noi proiecte pe nișa halelor dedicate IMM-urilor, insuficient exploatată de marii dezvoltatori
scris 13 mar 2024

Antreprenorul Andrei Mihăilă (48 de ani), principalul acționar al grupului din construcții Recon-Ex, pregătește dezvoltarea a două noi parcuri logistice cu hale dedicate companiilor mici și mijlocii, o nișă insuficient exploatată de marii dezvoltatori de pe acest sector imobiliar, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul Recon-Ex, din care fac parte companiile Liftcon și Transcut, a mai dezvoltat, în perioada 2017-2019, parcul industrial Liftcon Măgurele format din 8 depozite cu o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați, urmat în 2022 de Liftcon Buftea, care are o suprafață închiriabilă de circa 5.000 de metri pătrați și este alcătuit din 9 hale, și, cel mai mare proiect al dezvoltatorului, Recon Mogoșoaia format din 27 de hale dedicate aceleiași nișe a IMM-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acum, peste drum de depozitul Dr. Max de pe Centura Bucureștiului, în Mogoșoaia, Andrei Mihăilă construiește un nou parc logistic, pe un teren cu o suprafață de 4,1 hectare, ce va cuprinde până la final 18 hale cu o suprafață de circa 22.000 de metri pătrați.


Recon Mogoșoaia 2

Recon Mogoșoaia 2

În paralel, Mihăilă lucrează la extinderea Liftcon Buftea cu încă 13 hale cu o suprafață totală de 11.800 de metri pătrați, ce vor fi construite pe un teren de 2,2 hectare. Acest proiect se învecinează cu depozitele Eli Park, dezvoltate de Ionuț Dumitrescu și frații Pavăl.

FOTO Șantierele de pe drumurile publice din Capitală, luate la control de polițiști CITEȘTE ȘI FOTO Șantierele de pe drumurile publice din Capitală, luate la control de polițiști

Andrei Mihăilă a declarat, pentru Profit.ro, că este motivat să se extindă pe această nișă de faptul că marii dezvoltatori de spații industrial-logistice, din diverse motive, neglijează acest segment de piață, al halelor pentru IMM-uri.


Și familia Cobâlaș, proprietara grupului de firme CATTED – cu activitate în imobiliare și HoReCa, investește și se extinde pe acest segment de piață. Profit.ro a anunțat, recent, că planul familiei este să investească câștigurile din dezvoltări rezidențiale în hale de depozitare gândite pentru IMM-uri, împreună cu Globalworth, motivată de faptul că piața pentru spații mici de depozitare este la început și există cerere.

Bazele holdingului Recon-Ex au fost puse la începutul anilor `90 de inginerul Ștefan Mihăilă, posesor a 25 de brevete de invenții cu o aplicabilitate de peste 50%. Domeniile unde s-a evidențiat sunt utilaje și instalații de ridicat, montaje grele și speciale în marile șantiere de construcții industriale, între anii 1975 - 1999.

Recon-Ex este specializată în construcții metalice industriale, lucrări speciale și instalații industriale, cofraje metalice și eșafodaje metalice demontabile. Firma Lifton este specializată în lucrări și instalații de liftare (montaje cu ridicări și deplasări în plan complex, de mare tonaj) și în execuția și montajul de ferestre și usi din PVC cu geam termoizolator. Iar Transacut este specializată în lucrări de mecanizare și transport, având o bază proprie de utilaje de construcții.

TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit CITEȘTE ȘI TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit

Activitatea de dezvoltare pe sectorul industrial-logistic din 2023 a fost aproape la jumătate față de nivelul celei din 2022, când s-au livrat pe piață spații cu o suprafață cumulată de 821.000 de metri pătrați.

Rata de neocupare a spațiilor a crescut la 5,7%, ca urmare a numărului ridicat de contracte de preînchiriere semnate în 2023, cerere care va fi acoperită, în principal, în proiectele planificate a fi livrate în 2024, arată datele raportate de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Construcția de proiecte noi pe bază speculativă continuă să încetinească, întrucât 60% din suprafața de 372.000 de metri pătrați ce urma a fi livrată în 2024 era deja preînchiriată în toamna anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei mihaila
recon-ex
liftcon