Alexandra Becali (25 de ani), fiica mijlocie a omului de afaceri George Becali, a inițiat dezvoltarea a trei ansambluri imobiliare învecinate, care însumează peste 500 de apartamente, pe terenuri primite de la tatăl său și amplasate în zona corporațiilor din Pipera, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Proiectele Alexandrei Becali vor fi derulate prin noua sa firmă, Alexandra Becali Imobiliare, înființată în primăvara acestui an, a transmis către Profit.ro un reprezentant al familiei Becali.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Ansamblurile rezidențiale vor fi realizate pe trei fâșii de teren cu suprafațe de circa 6.500 de metri pătrați, fiecare. Pe primul teren se vor realiza două blocuri cu un total de 101 apartamente, majoritatea cu două camere, iar pe celelalte două terenuri lipite vor fi realizate două blocuri cu câte două scări fiecare ce vor cuprinde câte 201 apartamente, tot cu majoritatea unităților cu două camere, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În total, pe cele trei loturi sunt proiectate peste 500 de apartamente și reprezintă primele investiții imobiliare realizate de Alexandra Becali în nume propriu de la lansarea sa pe piața imobiliară sub îndrumarea tatălui său.
Proiectele fiicei lui George Becali sunt despărțite de viitorul ansamblu rezidențial pe care îl pregătește fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir și fiul acestuia, Bogdan Dragomir, pe un teren cumpărat tot de la familia Becali, după cum se poate observa pe harta interactivă de mai jos. Terenurile sunt poziționat în spatele complexului comercial Pipera Plaza și al clădirilor de birouri unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex.
Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development și Catted, cu o valoare cumulată de peste 35 de milioane de euro, tranzacții semnalate în premieră de Profit.ro.
Și fiica cea mare a lui George Becali, Theodora Mincu, a intrat pe piața imobiliară, alături de soțul său Mihai Theodor Mincu, care dezvoltă acum ansamblul rezidențial MTM Residence, cu circa 200 de apartamente, peste drum de proiectele Alexandrei Becali.
Cu aceste proiecte, Alexandra Becali se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au observat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.
Cerere crescută de locuințe
În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România și-a continuat scăderea și în luna noiembrie, când s-a înregistrat un regres de circa 4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la circa 57.000 de contracte. Volumele scăzute din noiembrie vin după ce în octombrie tranzacțiile au scăzut considerabil, cu 27%, asta după ce în luna octombrie din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Scăderile lunare din octombrie și noiembrie sunt singurele consemnate în acest an. De altfel, acestea sunt primele scăderi din iulie anul trecut și până acum, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro. În ciuda acestor scăderi punctuale, primele 11 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 18%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.