EXCLUSIV Adriean Videanu - prima etapă a proiectului său imobiliar gigant din locul fostei fabrici Titan Mar. „Suntem în discuții pentru dezvoltare!“

EXCLUSIV Adriean Videanu - prima etapă a proiectului său imobiliar gigant din locul fostei fabrici Titan Mar. „Suntem în discuții pentru dezvoltare!“
scris 28 iun 2021

Adrian Videanu (59 de ani), fost primar general al Bucureștiului și ministru al Economiei, și soția sa, Miorița Videanu (57 de ani),  au fost autorizați să construiască o clădire de birouri și un turn de până la 25 de etaje cu apartamente, o primă etapă a proiectului amplu pe care îl pregătesc în locul fostei platforme industriale Titan Mar din zona 13 Septembrie a Capitalei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Theda Mar, denumită Titan Mar până în 2019, a primit autorizația de construire necesară pentru un ansamblu multifuncțional cu locuințe colective, birouri, comerț și servicii, conform Planului Urbanistic Zonal aprobat pentru Strada Progresului 46-80. Primul corp de clădire autorizat prevede construcția unui imobil de birouri cu 3 subsoluri, parter, 8 etaje și până la 11 etaje retrase, iar al doilea corp este destinat locuirii și este structurat pe două subsoluri, parter și până la 25 de etaje înălțime.

„Suntem în discuții pentru dezvoltare și nu pot comenta nimic deocamdată“, a declarat, pentru Profit.ro, Adriean Videanu.

Adriean Videanu împarte cu Miorița Videanu compania Theda Mar, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Constantin Rizescu, partenerul de afaceri al familiei lui Cristi Borcea, ridică apartamente de lux în locul vilei sale cu piscină de lângă Pădurea Băneasa. „Cu ajutorul prietenului meu de-o viață, Costel Rizescu, m-am angajat la butelii.\ CITEȘTE ȘI FOTO Constantin Rizescu, partenerul de afaceri al familiei lui Cristi Borcea, ridică apartamente de lux în locul vilei sale cu piscină de lângă Pădurea Băneasa. „Cu ajutorul prietenului meu de-o viață, Costel Rizescu, m-am angajat la butelii."
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În 2019, Theda Mar a decis să încheie o promisiune de vânzare prin care firma Adam Stone s-a obligat să cumpere parcelele de teren de pe Strada Progresului, pe care este dezvoltat proiectul imobiliar al familiei Videanu. Firma Adam Stone are același sediu cu Theda Mar și este deținută de Tinca Baltatu, fost acționar al Titan Mar.

Terenul care a generat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pe care s-a bazat autorizația primită are o suprafață de circa 4,5 hectare și permite dezvoltarea unei suprafețe desfășurate de peste 200.000 de metri pătrați. La costurile actuale de construcție, volumul investițional necesar dezvoltării acestui proiect depășește 120 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

PUZ-ul generat de acest teren propune construcția a 16 imobile împărțite astfel: 5 turnuri cu până la 35 de etaje, 4 de până la 20 de etaje, unul de 18 etaje, unul de până la 14 etaje, 4 de până în 5 etaje și o clădire de până în 3 etaje. Cele mai înalte imobile din proiect pot ajunge la 120 de metri înălțime. Spre comparație, Sky Tower, cea mai înaltă clădire comercială din România, are o înălțime de 137 de metri.
 

Terenul a fost ocupat până în 2007 de fabrica Titan Mar, care s-a mutat în acel an în comuna Chiajna. Tot în 2007, terenul a fost scos la vânzare cu peste 100 de milioane de euro, însă fără succes.

Compania Theda Mar a avut în 2020 cel mai bun rezultat financiar din ultimii 15 ani. Cifra de afaceri a societății a crescut cu 21%, până la circa 79 de milioane de lei, iar profitul net a crescut cu peste 67%, până la circa 10 milioane de lei.

Proprietatea familiei Videanu se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară. Se învecinează cu fosta fabrică Ventilatorul, îl locul căreia One United Properties dezvoltă proiectul One Cotroceni Park cu 80.000 de metri pătrați de birouri, 15.000 de metri pătrați de retail și 800 de apartamente, o investiție estimată la 130 milioane euro. De asemenea, omul de afaceri Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, este în curs de avizare a unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop, care se învecinează și cu terenul familiei Videanu. La rândul său, omul de afaceri arab Atiq Juma Ali Darwish Bin Darwish a reluat procesul de avizare a proiectului imobiliar de 40 milioane de euro planificat alături de Camelia Șucu în locul complexului comercial Lira, cunoscut și ca Dragonul Roz, din aceeași zonă. Mai recent, omul de afaceri Constantin Duluțe, cunoscut pentru afacerile din domeniul agricol, a intrat pe piața imobiliară din București cu un ansamblu rezidențial cu 300 de apartamente tot aici. (Vezi harta alăturată pentru poziționarea mai exactă a proiectelor.)

În apropiere este și noua stație de metrou Academia Militară, ceea ce face zona și mai atractivă pentru dezvoltări imobiliare. De altfel, Theda Mar a contribuit cu lucrări de placări cu piatră naturală la cele 10 stații de metrou ale noii magistrale M5. Compania a placat cu piatră naturală o suprafață de circa 47.500 de metri pătrați în toate cele 10 stații și a placat pereții cortină, în suprafață de circa 28.000 de metri pătrați, în șase dintre stații.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu aproape 50% mai mare în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 47.000 de contracte, după ce perioada corespondentă din 2020 a fost afectată puternic de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 10-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele cinci luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 37,8%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
adriean videanu
miorita videanu
theda mar
titan mar