Acționari și manageri ai Șantierului Naval Servernav din Drobeta-Turnu Severin, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, așteaptă avizele pentru construcția unui bloc cu câteva zeci de apartamente lângă Uzina de Reparații a STB de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București. Investiția este considerată de asociați o oportunitate unică, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Proiectul este demarat prin intermediul companiei Sership, specializată în reparația de nave și bărci, care îi are ca asociați pe Victor Țîrlea, cu o participație de 52%, pe Giancarlo Michele Merola, cu 16%, ambii acționari principali ai Severnav, alături de CFR Marfă, pe Grigore Borîntiș, cu 16%, care are și funcția de director economic al Severnav, și pe Petru-Cristian Miu, tot cu 16%, director de dezvoltare al Severnav, potrivit termene.ro și datelor comunicate de șantierul naval.
„Este o oportunitate de investiții. Nu se intenționează extinderea pe sectorul imobiliar. Am cumpărat terenul în urmă cu aproximativ 3 ani și acum s-au depus documentele pentru autorizație. Proiectul este în lucru. Se discută cu proiectantul și constructorul“, a declarat, pentru Profit.ro, Grigore Borîntiș, unul dintre asociații Sership și directorul economic al Severnav.
CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2Sership a primit, recent, un certificat de urbanism cu scopul desființării imobilului existent pe terenul de circa 1.000 de metri pătrați și al construcției, în loc, a unui bloc rezidențial cu două subsoluri, parter, 5 etaje, plus etajele 6,7 și 8 retrase. Indicatorii urbanistici specifici zonei permit dezvoltarea a câteva zeci de apartamente pe acest teren, care se învecinează cu Uzina de Reparații – Atelierele Centrale ale Societății de Transport București (STB), unde se construiesc și tramvaie.
Severnav are o istorie de peste 160 de ani, un număr de 442 de angajați și o cifră de afaceri de 35,7 milioane lei, pe primul semestru din 2020, conform celor mai recente date. Pe șantierul din Drobeta-Turnu Severin au fost construite nave militare, nave de pescuit, tancuri petroliere sau de produse chimice, nave de transport gaze și nave pentru pasageri.
CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în februarie, cu un procent de 1% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 50.000 de contracte, fiind a șaptea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.