Ema Iftimie, Managing Director Globalworth Romania: În ultimii 10 ani, am investit strategic peste 900 de milioane de euro în portofoliului nostru românesc

Ema Iftimie, Managing Director Globalworth Romania: În ultimii 10 ani, am investit strategic peste 900 de milioane de euro în portofoliului nostru românesc
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 sep 2024

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, așteaptă o creștere a chiriilor din cauza ofertei reduse de noi spații pentru birouri, în special în zone centrale.

„Perspectivele noastre cu privire la chiriile din sectorul imobiliar comercial rămân prudent optimiste. În timp ce dinamica pieței continuă să evolueze în ciuda incertitudinilor globale, anticipăm o redresare treptată susținută de cererea rezistentă și inițiativele strategice de leasing. Oferta redusă de noi spații de birouri, în special în locațiile centrale, este de așteptat să crească nivelurile chiriilor. Angajamentul nostru de a ne adapta la mediul dinamic ne asigură că suntem pregătiți să valorificăm oportunitățile și să oferim valoare părților interesate“, spune Ema Iftimie, Managing Director Globalworth Romania.

Urmărește-ne și pe Google News

Întrebată dacă aceste creșteri suplimentare ale chiriilor vor fi acceptate de către chiriași, Ema Iftimie a menționat că depinde de valoarea pe care aceste companii o percep în ceea ce privește locația, calitatea spațiului, mediul economic și circumstanțele lor individuale.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Abordarea noastră a fost întotdeauna să ne gestionăm portofoliul și relațiile cu chiriașii cu o perspectivă pe termen lung, concentrându-ne pe managementul proprietății de înaltă calitate și pe menținerea sănătății financiare solide pentru a naviga în mod eficient în schimbările pieței. Accentul nostru strategic pe managementul proprietății și pe prioritizarea lichidității subliniază capacitatea noastră de a ne adapta cu atenție condițiilor pieței. Această abordare ne asigură că putem lua decizii informate cu privire la ajustările chiriei, urmărind să atingem un echilibru între susținerea creșterii noastre și satisfacerea nevoilor chiriașilor noștri. Scopul nostru este de a continua să promovăm relații puternice, reciproc avantajoase cu chiriașii noștri, bazate pe înțelegerea și adaptarea la nevoile lor în evoluție în cadrul realităților pieței“, adaugă Iftimie.

În 2023, Globalworth a semnat contracte de închiriere pentru o suprafață cumulată de circa 140.000 de metri pătrați din birourile pe care le deține în București, aproape 70% reprezentând reînnoiri de contracte cu chiriași care au ales să-și extindă colaborarea cu Globalworth. Acest lucru a condus la o creștere a gradului de ocupare în proprietățile Globalworth de birouri din București la 94% de la 90,8% la sfârșitul anului 2022.

Tot anul trecut, Globalworth a atins o bornă prin livrarea primului său proiect la Târgu Mureș. Cererea pentru proprietățile sale industrial/logistice în cursul anului 2023 a rămas ridicată, însumând circa 81.000 de metri pătrați. Globalworth a vândut anul acesta către CTP 5 parcuri logistice din Timișoara, Arad, Oradea și Pitești, plus două centre logistice dedicate IMM-urilor (dezvoltate în parteneriat cu CATTED) din Ștefăneștii de Jos și Chitila la un preț total de aproape 170 de milioane de euro, tranzacție catalogată drept una dintre cele mai mari din acest sector al pieței imobiliare locale.

„România a fost întotdeauna o piață imobiliară promițătoare, în care ne desfășurăm jumătate din operațiunile noastre. În ultimii 10 ani, am investit strategic peste 900 de milioane de euro în construirea, extinderea și inovarea permanentă a portofoliului nostru românesc. Pentru a numi doar câteva domenii de dezvoltare: construcție, achiziție, renovare, certificare, echipamente, durabilitate și caritate. Mai mult, filozofia noastră se învârte în jurul a 3 piloni: oameni, locuri și planetă, iar contribuțiile noastre sunt întotdeauna menite, într-un fel sau altul, să reflecte și să se întoarcă înapoi în comunitatea noastră“, conchide Ema Iftimie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ema iftimie
globalworth