Dezvoltatorul european de spații logistice CTP se listează pe Bursa din Amsterdam și se așteaptă să atragă între 800 de milioane și 1 miliard de euro din încasări brute

Dezvoltatorul european de spații logistice CTP se listează pe Bursa din Amsterdam și se așteaptă să atragă între 800 de milioane și 1 miliard de euro din încasări brute
scris 4 mar 2021

Dezvoltatorul european de spații logistice CTP a anunțat că va lansa o ofertă inițială și va solicita admiterea la listarea și tranzacționarea acțiunilor sale pe Euronext Amsterdam, o piață reglementată a Euronext Amsterdam NV, și se așteaptă să atragă între 800 de milioane și 1 miliard de euro din încasări brute.

"CTP BV, proprietar și dezvoltator major european de spații logistice integrat pe verticală, își anunță intenția de a lansa o ofertă inițială și de a solicita admiterea la listarea și tranzacționarea acțiunilor sale pe Euronext Amsterdam, o piață reglementată a Euronext Amsterdam NV", a informat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

CTP este una dintre primele cinci companii europene de spații logistice și cel mai mare proprietar-dezvoltator de spații logistice din Europa Centrală și de Est, în funcție de suprafața brută închiriabilă, scrie News.ro.

CTP a intrat pe piețele internaționale de obligațiuni în 2020. CTP a lansat primul său Green Bond de 650 milioane de euro în octombrie 2020, urmat de două obligațiuni verzi suplimentare, emisiunile cumulate totalizând peste 1,5 miliarde euro până în prezent. După ce a accesat piețele datoriilor cu rating de recomandare pentru investiții, CTP intenționează acum să acceseze piețele de capital pentru a-și finanța creșterea.

"Motivul ofertei avute în vedere este de a permite CTP să-și accelereze strategia de creștere prin finanțarea proiectelor de dezvoltare și a activităților de construcții ale grupului, a achizițiilor selective de proprietăți și rambursarea datoriilor. Oferta va fi făcută investitorilor instituționali și este de așteptat să cuprindă o ofertă primară de acțiuni nou emise care să atragă între 800 de milioane și 1 miliard de euro din încasări brute și o opțiune de supra-alocare a acțiunilor secundare", prcizează compania.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Se așteaptă ca oferta să aibă loc în următoarele săptămâni, în functie de condițiile pieței și de alte considerente relevante.

"Am început primul nostru proiect în împrejurimile orașului Praga și suntem acum, douăzeci și doi de ani mai târziu, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice din regiunea ECE. Regiunea beneficiază foarte mult de tendințele macro favorabile, care determină o creștere structurală. Perspectivele pentru parcurile logistice la nivel global sunt extrem de atractive, cu o multitudine de catalizatori accelerați de COVID-19. Creșterea penetrării comerțului electronic determină o schimbare radicală pe termen lung în cererea de spații și servicii logistice. Am depășit semnificativ cota de piață din regiune și am intrat pe noi piețe. De-a lungul anilor, misiunea noastră a rămas să construim, să deținem și să operăm cea mai durabilă rețea de parcuri logistice de înaltă calitate din Europa. Prin modelul nostru de afaceri integrat pe verticală, nu numai că am reușit să generăm un randament superior, de peste 10% din costurile de dezvoltare, dar, de asemenea, rămânem un proprietar dedicat proprietăților noastre pe termen lung. Activele noastre sunt 100% certificate BREEAM, sunt pregătite pentru utilizarea energiei solare, iar operațiunile noastre vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul acestui an. După 22 de ani de proprietate privată, suntem acum pregătiți pentru următoarea fază a dezvoltării noastre. Prin listarea pe Euronext Amsterdam putem valorifica dinamica pozitivă pe care am generat-o până acum, continuând să ne extindem, având acces la o gamă mai largă de opțiuni de atragere de capital”, spune Remon Vos, fondator și CEO al CTP.

CTP are o cotă de piață în creștere în Republica Cehă, România, Ungaria și Slovacia, este dezvoltatorul de spații logistice cu cea mai rapidă creștere din Serbia și este în proces de extindere în Austria, Polonia și Bulgaria.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

"În 2020, am făcut progrese semnificative: am înregistrat o nouă creștere în ceea ce privește dimensiunea portofoliului, veniturile din chirii și profit. Ne-am majorat semnificativ cota de piață în regiune și ne-am consolidat prezența în Europa Centrală și de Est prin extinderea în Bulgaria și Austria. Viziunea Parkmakers a companiei noastre se sincronizează perfect cu factorii de creștere de pe piețele unde operăm: cele mai mari 10 parcuri ale noastre reprezintă acum 58% din suprafața totală închiriabilă (GLA), sunt bine amplasate pentru a deservi capitalele și centrele logistice strategice. În ceea ce privește dezvoltarea viitoare, rămânem ambițioși: începând cu martie 2021 avem aproximativ 1 milion de metri pătrați în dezvoltare, din care 62% sunt deja pre-închiriați și mergem în direcția bună pentru a ne atinge ținta de 10-23: să deținem peste 10 milioane de mp de suprafață totală închiriabilă (GLA) până în 2023”, afirmă Richard Wilkinson, director financiar al CTP.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
bursa