Dezvoltatorul și operatorul de parcuri logistice și industriale CTP a anunțat că a ajuns la investiții de 250.000.000 de euro în România, având un portofoliu de proprietăți industriale clasa A de peste 500.000 de metri pătrați și țintind extinderea până la un milion de metri pătrați în următorii doi ani.
În prezent, CTP construiește în toată România și închiriază simultan proiecte în Timișoara și Arad, potrivit unui comunicat de presă al dezvoltatorului.
"CTP a predat recent un centru de distribuție de 25.000 metri pătrați în Cluj, către Profi și avem 30.000 metri pătrați în curs de dezvoltare în CTP București West Park, deținută anterior de ProLogis. Aici, doar 10.000 metri pătrați mai sunt disponibili. Am obținut, de asemenea, autorizația de construcție pentru alți 60 000 metri pătrați în același parc industrial și avem în plan demararea construcției până la sfârșitul acestui an", a declarat Marian Orzu, Head of Leasing and Business Development Department.
De asemenea, la CTPark București, preluat de la Portland Trust, CTP a finalizat primul proiect cu o suprafață închiriabilă de 15.000 metri pătrați pentru Enlgmayear, DSV și Iron Mountain și are o suprafață de 100.000 metri pătrați de teren disponibil pentru construcții noi. O suprafață de 22.000 metri pătrați este acum în dezvoltare într-o clădire de tip multi-tenant, pentru Raben.
Proiectele CTP sunt cofinanțate de bănci diferite, inclusiv Erste Bank, Societe Generale și Raiffeisen.
"În plus față de depozitare și distribuție, punctul forte al CTP constă în dezvoltarea de proprietăți pentru companii care au nevoie de spații de producție, un exemplu este proiectul de 15 de milioane de euro din Pitești care va fi predat gigantului auto francez, Faurecia", a adăugat Marian Orzu.
CTP se află pe piața din România, din 2008, iar, în prezent, echipa CTP are aproximativ 30 de persoane.
Ținta CTP pentru cele șapte piețe din Europa Centrală și de Est în care este prezent este de a avea un portofoliu de proprietăți industriale de clasă A de cinci milioane de metri pătrați până la finalul anului 2018.