CONFIRMARE Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac

CONFIRMARE Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac

The Office

scris 25 apr 2019

Retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cumpără complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca de la grupul de investiții NEPI Rockcastle și antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, care au semnat actele la începutul acestei luni, cu un preț estimat de Profit.ro la peste 120 de milioane de euro. 

The Office este cel mai mare complex de birouri de clasă A din Cluj și una din cele mai mari investiții realizate în ultimii ani în Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News

Informația, prezentată anterior de Profit.ro, a fost anunțată oficial în această seară.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Povestea "fraților Dedeman" a fost relatată aici de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Rolexul purtat la gât CITEȘTE ȘI Rolexul purtat la gât

"Încheierea acestei tranzacții ne va permite să ne concentrăm pe investițiile actuale din ISHO și să ne lărgim orizontul pentru a putea identifica noi investiții”, spune Ovidiu Șandor.

“Tranzacționarea proiectului The Office este un prim pas relevant în programul de vânzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curentă a Nepi Rockcastle, de concentrare pe centre comerciale dominante. The Office este un proiect deosebit și ne bucurăm că va rămâne în continuare în proprietatea unui investitor dedicat planurilor de dezvoltare ale României. Am remarcat de asemenea dovada lichidității pentru piețele regionale importante din România prin interesul manifestat de investitori pentru The Office. Portofoliul de birouri cu care rămânem în București și Timișoara se bucură de asemenea de interes foarte bun din partea pieței astfel încât analizăm oportunitatea vânzării acestui portofoliu în perioada următoare”, declară și reprezentanții NEPI Rockcastle.

Profit.ro a anunțat recent că NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, se așteaptă să vândă toate proprietățile de birouri, evaluate la peste 380 milioane euro și că Dedeman, Ion Țiriac și Globalworth sunt printre ofertanți.

“Această tranzacție marchează încă un pas important în strategia noastră de investiții. Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman și ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește. Prin continuarea achizițiilor pe piața imobiliară locală ne dorim totodată să consolidăm încrederea tuturor antreprenorilor români și să le insuflăm curajul de a-și susține marile aspirații” declară Dragoș Pavăl, Președintele Dedeman.

Frații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și în industrie (Alro). La finalul anului trecut, cei doi au cumpărat și casa de patrimoniu a negustorului Nicolae Hlebnikian, cea mai mare tranzacție cu locuințe de anul trecut, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

Complexul The Office, finalizat de NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, ca parteneri egali, în vara anului 2017, are o suprafață închiriabilă de 63.600 metri pătrați și este ocupat în proporție de 99%. Chiria anuală generată de acest imobil este de 5,1 milioane de euro și provine de la firme precum Bosch, Bombardier, Deloitte, Ernst&Young, HP sau MOL. În urma tranzacției, Dedeman va deține 95% din centrul de afaceri, iar o altă firmă deținută direct sau indirect de Dragoș și Adrian Pavăl sau de oricare dintre ei  va contola restul de 5%.

ANALIZĂ Piața românească este inundată cu clădiri de birouri la vânzare. Pe listă se află proprietăți valoroase CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața românească este inundată cu clădiri de birouri la vânzare. Pe listă se află proprietăți valoroase

Hotărârea de vânzare a fost semnată în 5 aprilie și își produce efectele după expirarea termenului de opoziție, care este de 30 de zile, și după obținerea aprobărilor necesare transferurilor părților sociale ale firmei care deține The Office.

Într-un interviu acordat Profit.ro chiar înainte de luarea deciziei de vânzare, Alex Morar, CEO-ul NEPI Rockcastle a anunțat că The Office a fost ofertat de proprietarii Dedeman și Ion Țiriac. „Tranzacționarea The Office este cea mai avansată. Pot spune că suntem în discuții și că nu avem nimic semnat încă. Dedeman și Ion Țiriac au fost interesați de proiectul din Cluj. În câteva săptămâni vom afla cumpărătorul, dacă se ajunge la o înțelegere“, a declarat Alex Morar la începutul lunii aprilie.

The Office face parte dintr-un portofoliu scos la vânzare de NEPI Rockcastle, care mai cuprinde alte patru proiecte de birouri din București și Timișoara. Valoarea cumulată a acestor proprietăți depășește 380 milioane de euro și se așteaptă a fi tranzacționate anul acesta.

ANALIZĂ Noul regulament de recepție al construcțiilor întârzie livrările, însă proprietarii cred că astfel se elimină impostorii. Lipsa de specialiști poate fi o problemă în orașele mici CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Noul regulament de recepție al construcțiilor întârzie livrările, însă proprietarii cred că astfel se elimină impostorii. Lipsa de specialiști poate fi o problemă în orașele mici

Complexul The Office este cel mai scump activ din pachetul scos la vânzare, următorul fiind complexul Floreasca Business Park din noul cartier al corporatiștilor din Pipera, evaluat la 108,3 milioane euro. În aceeași zonă a Bucureștiului, NEPI mai deține și turnul The Lakeview, evaluat la 74,5 milioane euro. Cele două proprietăți ar putea fi cumpărate de Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din țară și care deține majoritatea covârșitoare a imobilelor din această zonă a Capitalei. Întrebat dacă Globalworth a depus ofertă de achiziție, Alex Morar a spus că este convins ca investitorul va fi printre ofertanți.

Tranzacționarea celor cinci proprietăți poate fi organizată pe pachete sau pe fiecare clădire în parte și nu există un termen limită până la care trebuie realizată vânzarea, însă directorul companiei se așteaptă să se întâmple anul acesta.

Profit.ro a prezentat recent o listă cu zece proiecte de birouri din București scoase la vânzare și de care se interesează nume sonore din piață. Tranzacționarea lor ar aduce proprietarilor peste 800 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
the office
ion tiriac
dedeman
nepi rockcastle
ovidiu sandor
birouri