Bucureștiul a tranzacționat cu peste 50% mai multe unități rezidențiale decât Timiș, Brașov și Cluj la un loc. Cădere puternică la nivel național, cresc ipotecile

Bucureștiul a tranzacționat cu peste 50% mai multe unități rezidențiale decât Timiș, Brașov și Cluj la un loc. Cădere puternică la nivel național, cresc ipotecile
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Piața imobiliară din București continuă să fie o destinație atractivă pentru investiții, cu un interes crescut pentru locuințe noi și pentru proprietăți care oferă randamente ridicate din închiriere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Jucători relevanți vor discuta principalele probleme din domeniu la Conferința Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediția a IV-a - DETALII AICI

Vânzările de locuințe din luna mai 2024 au fost apropiate de cele realizate în luna similară a anului trecut, demonstrează o stabilitate puternică în fața provocărilor economice actuale, dar și un apetit continu a sectorului imobiliar pentru investitori și cumpărători.

CONFIRMARE Lasselsberger pregătește construirea unei noi fabrici în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lasselsberger pregătește construirea unei noi fabrici în România

Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna mai 2024 s-au înregistrat 3.376 unități imobiliare vândute, în comparație cu 3.516 unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut. 

Cifrele ANCPI arată că Bucureștiul are o piață matură, cu o cerere ridicată pentru investiții în real estate.

„Ultima lună a fost una excelentă pentru piața imobiliară din București. Vânzările însemnate reflectă încrederea pe care o au cumpărătorii în potențialul de creștere a pieței și în randamentele bune aduse de investițiile de profil. Investiția într-un apartament sau casă, reprezintă un instrument puternic de securizare a banilor,” declară Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Datele de vânzări subliniază interesul ridicat pentru locuințe noi și nevoia rezidenților din Capitală pentru creșterea confortului și securizarea investiților. 

De altfel, Bucureștiul se află în topul orașelor cu cele mai multe apartemente case și apartamente tranzacționate în luna Mai 2024, cu 3,376 unități. Conform ANCPI, topul este urmat de Timiș - 702, Brașov - 653 și Cluj - 618.

La nivel național, în luna mai au fost vândute 43.601 de imobile, cu 18.117 mai puține față de luna aprilie. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna mai este cu 13.598 mai mic față de perioada similară a anului 2023.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în mai 2024, a fost de 23.894, cu 1.806 mai mare față de mai 2023. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București - 4.401, Ilfov - 1.928 și Timiș - 1.709. La polul opus se află județele Sălaj - 38, Harghita - 46 și Gorj - 54.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a cincea lună a anului 2024 sunt Dolj - 627, Botoșani - 448 și Brăila - 433.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești
imobiliare