Dezvoltatorul belgian de spații logistice și parcuri industriale VGP, proprietarul parcului industrial cu același nume din Timișoara, a cumpărat terenuri cu o suprafață totală de peste 330.000 de metri pătrați pentru proiecte viitoare în România.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania a semnat, totodată, noi contracte de închiriere pentru parcul VGP Timișoara în valoare de 100.000 de euro. Anul trecut, belgienii au obținut venituri nete din chirii de circa 3,1 milioane de euro la Timișoara, în creștere aproape o treime față de 2016, și un profit operațional de 2,7 milioane de euro, în urcare cu 34%.
Belgienii construiesc două noi clădiri în parcul din Timișoara, unde au ajuns la o suprafață totală construită de peste 71.000 de metri pătrați, printre chiriași aflându-se FAN Courier, Quehenberger Logistics, DHL International România, UPS România și Profi.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Compania are în plan și dezvoltarea celui de-al doilea parc industrial din România, la Sibiu, cu o suprafață totală de 97.000 de metri pătrați și spații închiriabile de peste 45.000 de metri pătrați.
VGP estimează că valoarea tranzacțiilor cu proprietăți comerciale românești va depăși, în premieră, pragul de 1 miliard de euro în acest an, după o creștere de circa 10% consemnată în 2017.
Cea mai mare tranzacție imobiliară din prima parte a anului, în valoare de 95 milioane de euro, a fost vânzarea centrului comercial Militari Shopping Center din București către fondul de investiții Mas Real Estate.
Anul trecut, cea mai mare tranzacție a fost consemnată în sectorul hotelier. Vânzarea complexului Radisson din București a adus companiei israeliene Elbit Imaging un venit de aproape 170 milioane de euro, fiind și cea mai mare tranzacție din istoria turismului românesc.
A doua cea mai mare tranzacție a avut loc pe segmentul industrial și de logistică. Acordul prin care China Investment Corporation a preluat portofoliul Logicor din România, în cadrul unei tranzacții paneuropene în valoare de 12,25 miliarde de euro, este estimat la 78 milioane de euro.
Pe segmentul de retail, cel mai mare acord a fost achiziția a 50% din portofoliul de retail și de birouri al Iulius Group de către grupul sud-african Atterbury, urmat de vânzarea, contra sumei de aproximativ 60 milioane de euro, a unui portofoliu format din 11 spații de retail și 3 proiecte de dezvoltare aparținând Alpha Group, cumpărătorul fiind compania belgiană Mitiska.