Zeci de muncitori români lucrează la negru pe șantierul stadionului Camp Nou al echipei FC Barcelona, arată o investigație a publicației spaniole El Periodico. Autoritățile spaniole au început o anchetă după ce trei dintre muncitorii români, neplătiți de două luni de firma care i-a adus în Spania, au făcut o sesizare oficială.
Proprietarii care renovează clădiriProprietarii care renovează clădirile clasate ca monumente istorice pe propria cheltuială vor beneficia de scutire de impozit pe imobil inclusiv pe durata lucărilor de renovare, prevede un proiect de lege promulgat de șeful statului. Noua facilitate se va aplica de la 1 ianuarie 2025.
Grecia construiește cel mai mare oraș smart „verde” din Europa, un proiect spectaculos a cărui valoare totală se ridică la 8 miliarde de dolari, după un proiect demarat cu mai bine de un deceniu în urmă, relatează Business Insider.
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, contractează o finanțare de la Banca Transilvania, în valoare de 47 de milioane de euro.
Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, anunță lansarea vânzărilor pentru Faza 2 de dezvoltare a Avalon Estate, un proiect rezidențial dezvoltat în zona de nord a Bucureștiului.
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele patru luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut, ca serie brută, cu 0,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Omul de afaceri Cristian Sindie, unul dintre principalii creditori ai companiei de stat Romaero, pregătește construcția unei clădiri de birouri pe un teren ce l-a avut coproprietar pe Cristian Rada, acționarul fostei companii aeriene Blue Air, și care este amplasat lângă autobaza STB Nordului, o zonă în care sunt în diferite etape de dezvoltare o serie de locuințe premium, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
În prezent, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță. Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca.
În era schimbărilor rapide a cerințelor de sustenabilitate și odată cu adoptarea Strategiei Naționale privind Economia Circulară, companiile românești sunt pe cale să își reinventeze modelul de afaceri pentru a ține pasul cu ultimele modificări legislative la nivel European.
Criza occidentală poate aduce oportunitatea mutării în România a unor centre de suport pentru instituții financiar-bancare. Chiriașii clădirilor de birouri de dimensiuni mai reduse se arată interesați să își cumpere sediile, în contextul creșterii chiriilor, iar prețurile locuințelor vor continua să crească, cu perspectiva ca în orașele mari să nu se mai găsească apartamente de 2 camere sub 100-120.000 de euro în următorii 10 ani. Acestea sunt o parte din concluziile rezultate în urma conferinței Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale, ediția a IV-a.