Piața imobiliară din România este în continuă dezvoltare, ceea ce influențează direct creșterea cererii pentru amenajări interioare, mai mare cu 20% în primul jumătate din 2024 comparativ cu aceeași perioadă din 2023.
Vernisajul expoziției „Cultul detaliului” a avut loc pe 18 iunie, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului „Art & Business: WIN-WIN”, susținut de șapte camere de comerț bilaterale și PRIA Events. Lucrările pot fi admirate si achiziționate până pe 6 septembrie 2024.
Între 22 și 30 iunie, Vama Veche gazduieste cea de-a doua ediție Tiny House Festival. Peste 40 de unități de cazare unice, de la tiny houses și case modulare la dom-uri și corturi de glamping, accesorii moderne pentru business-uri de turism, precum jacuzzi, spa-uri sau ciubăre, își așteaptă vizitatorii pentru a le explora, închiria sau cumpăra, la cele mai competitive prețuri din Europa.
Optima Investment, administratorul fundațiilor create de Banca Națională a Ungariei, intră pe piața rezidențială românească cu un prim proiect cu sute de apartamente.
Conacul Sava Brancovici, construit la 1900 și restaurat în spiritul Țării Zarandului, se vinde la Romania Sotheby's International Realty cu 2,5 milioane de euro.
Volumul vânzărilor de locuințe s-a redus în SUA, impasul resimțindu-se cel mai mult în statele Florida și Texas care au fost destinația migrației ultimilor ani, a americanilor care au fugit de restricțiile de pandemie. În capitala texană Austin stocul de case scoase la vânzare este la un record al deceniului.
Barcelona vrea să pună capăt închirierii apartamentelor turistice până în 2029 pentru a facilita accesul la locuințe pentru rezidenți, a anunțat primarul acestui oraș din nord-estul Spaniei, care găzduiește anual milioane de turiști, potrivit AFP.
Prețurile la apartamentele și casele din Germania au continuat tendința descendentă în primul trimestru din 2024, vânzarea proprietăților rezidențiale înregistrând în medie un declin anual de 5,7%, transmite DPA.
Dezvoltatorul imobiliar STC Partners obține finanțare de la Banca Transilvania pentru dezvoltarea fazei II a ansamblului rezidențial Quartier Azuga, situat în apropierea zonei Tei din București, în valoare de 10 milioane euro.
Investitorii Orkhan Aliyev și Yusif Azizov, foști parteneri de afaceri cu politicieni din Azerbaidjan și cu manageri ai gigantului petrolier de stat SOCAR, urmează să livreze pe piața bucureșteană un ansamblu rezidențial cu 137 de apartamente, amplasat în apropierea cartierului ANL Henri Coandă. De vânzarea proiectului se ocupă fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.