Piața Obor din Capitală le aduce profit lui Dimofte și Popoviciu

Piața Obor din Capitală le aduce profit lui Dimofte și Popoviciu
scris 18 ian 2018

Piața Obor din Capitală aduce profit acționarilor săi, companiile Practic (97,5%), controlată de Radu Dimofte, și Băneasa Investments (0,5%), controlată de Puiu Popoviciu, datele contabile indicând pentru anul trecut afaceri de 16,4 milioane lei și un câștig net de 4,69 milioane lei.

În primăvara anului trecut, acționarilor au fost virate dividende de peste 6,2 milioane de lei, directorul general și angajații firmei care operează piața încasând la rândul lor prime atractive.

Urmărește-ne și pe Google News

 

În 2016, operatorul pieței a înregistrat un profit net de 4,8 milioane lei.

Inspectorii sanitari declanșează controale în piețe, pizzerii, cofetării, patiserii CITEȘTE ȘI Inspectorii sanitari declanșează controale în piețe, pizzerii, cofetării, patiserii

În 2015, Piața Obor Market & Complex Comercial a obținut un profit net de 12 milioane lei, din care au fost acordate ca dividende de 4,52 milioane lei și acoperite pierderi din anii precedenți de 2,78 milioane lei.

Operatorul este controlat de Practic (97,4%) și Băneasa Investments (0,5%), restul acțiunilor revenind unor persoane fizice.

Radu Dimofte este cel mai mare acționar al Practic București, cu o participație directă de 48,47% din capital. Practic este unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv în august la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, fiind în prezent la Londra.

FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared CITEȘTE ȘI FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared

Piața Obor este una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare din Europa de Est, fiind, în secolele XVII-XVIII, și locul în care erau organizate execuțiile condamnaților la moarte prin spânzurare.

Construcția halelor centrale Obor a început în octombrie 1936, fiind  inaugurată în 1950. Clădirea se afla pe Lista Monumentelor Istorice din 2004.

În 2006, Când Consiliul Local al Sectorului 2 a decis să amenajeze o noua piață, pe terenul care la acel moment asigura 9.000 metri pătrați de tarabe și 2.000 metri pătrați de magazine improvizate. Pe locul fostei piețe Obor a fost ridicată o clădire cu subsol, parter și două etaje, deschisă în 2010, printr-o investiție de circa 14 milioane de euro în parteneriat public-privat cu un consorțiu format, printre altele, din firmele Practic și Băneasa Investment.

viewscnt
Afla mai multe despre
obor
dimofte
popoviciu