Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut cu peste 13%, în urma dezbaterii dintre Donald Trump și Kamala Harris

Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut cu peste 13%, în urma dezbaterii dintre Donald Trump și Kamala Harris
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 08:51

Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut cu peste 13% la o zi după ce acționarul majoritar Donald Trump a susținut o dezbatere prezidențială larg criticată împotriva vicepreședintelui Kamala Harris, transmite CNBC.

Prețul acțiunilor companiei a fost la cel mai redus nivel intraday de când compania care deține platforma de socializare Truth Social a început să se tranzacționeze public ca DJT pe Nasdaq, la sfârșitul lunii martie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Creștere de peste 20% a acțiunilor Commerzbank în urma cumpărării de către UniCredit a 4,5% din acțiunile băncii, de la guvernul german CITEȘTE ȘI Creștere de peste 20% a acțiunilor Commerzbank în urma cumpărării de către UniCredit a 4,5% din acțiunile băncii, de la guvernul german
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Investiția în acțiunile Trump Media este adesea văzută ca o modalitate de a paria pe viitorul politic al lui Trump, fostul președinte al SUA și actualul candidat republican.

Trump Media a spus că afacerea sa depinde cel puțin parțial de popularitatea lui Trump, iar analiștii spun că valoarea companiei va crește sau va scădea în funcție de perspectivele sale electorale.

Scăderea acțiunilor de miercuri ar putea semnala că unii susținători ai lui Trump nu sunt mulțumiți de ceea ce au văzut la dezbaterea de marți seara din Philadelphia.

Comentatorii politici liberali și conservatori au spus că Harris a părut mai pregătită, articulată și mai echilibrată decât Trump, care a mușcat în mod repetat momeala pe care a aruncat-o ea pentru a-l devia de la subiect.

Echipa lui Harris, proiectând încredere, l-a provocat pe Trump la o altă dezbatere imediat după încheierea primei. Trump a spus că s-ar putea să nu fie de acord cu asta.

Într-o postare Truth Social de miercuri, el și-a repetat afirmația că Harris a vrut o altă dezbatere doar pentru că a fost ”bătută rău”.

”De ce aș face o revanșă?” a scris el în postare.

Acțiunile Trump Media au crescut cu până la 10% în timpul tranzacțiilor de marți, indicând posibilul optimism cu privire la modul în care Trump se va descurca în dezbatere.

2Performant preia Profitshare România și Bulgaria, Iar Dante, proprietarul eMag, devine acționar la 2Performant CITEȘTE ȘI 2Performant preia Profitshare România și Bulgaria, Iar Dante, proprietarul eMag, devine acționar la 2Performant

Creșterea acțikunilor companiei de luni și marți a reprezentat un răgaz de la o criză de o săptămână, în care prețul acțiunilor a scăzut cu până la 75% față de cel mai ridicat nivel al zilei de la sfârșitul lunii martie, când Trump Media a fuzionat cu o firmă paravan.

Criza a coincis cu ieșirea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială și susținerea lui Harris pentru a-l înlocui în cursa prezidențială. A venit, de asemenea, înainte de data la care Trump și alți membri ai companiei pot începe să-și vândă acțiunile.

Trump deține aproape 57% din acțiunile companiei. Acea participație, la prețul de miercuri dimineață, era în valoare de aproape 1,8 miliarde de dolari. Nu este clar dacă Trump intenționează să înceapă să-și vândă participația atunci când un acord de blocare a vânzării va fi ridicat pe 19 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
actiuni