Vodafone vinde din nou acțiuni la divizia de turnuri de telefonie mobilă

Vodafone vinde din nou acțiuni la divizia de turnuri de telefonie mobilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

Grupul britanic de telefonie Vodafone a vândut un nou pachet, de 10%, din acțiunile pe care le deține la Vantage Towers, divizia de turnuri de telefonie mobilă, aducând participația sa la această divizie până la nivelul convenit cu investitorii din infrastructură, transmite Reuters.

Vantage Towers are un portofoliu de aproximativ 83.000 de turnuri de telefonie mobilă în 10 țări din Europa, iar Germania este cea mai mare piață a sa, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Antreprenori români cumpără de la americani o companie IT din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Antreprenori români cumpără de la americani o companie IT din România

Tranzacția anunțată luni este ultima etapă a unui acord încheiat în 2022, când Vodafone a ajuns la un acord cu firmelor americane de private equity Global Infrastructure Partners (GIP) și KKR privind înființarea societății mixte Oak Holdings, care controlează Vantage Towers.

După această tranzacție, care a fost derulată la un preț de 32 de euro pe acțiune, Oak Holdings deține 89,3% din acțiunile Vantage Towers, iar participația Vodafone a coborât la 44,7%.

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea utilizatorilor CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea utilizatorilor

Vodafone a precizat că cele 1,3 miliarde de euro generate de cea mai recentă tranzacție duce sumele totale strânse de pe urma vânzării de acțiuni Vantage Towers la 6,6 miliarde euro. Grupul britanic va utiliza acești bani pentru a-și reduce gradul de îndatorare.

Vodafone este cea mai mare companie de telecomunicații din Europa și Africa, furnizând servicii mobile și fixe către peste 300 de milioane de clienți din 17 țări. De asemenea, colaborează cu rețele mobile în alte 45 de țări și are una dintre cele mai mari platforme IoT din lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
turnuri