Perioada de grație, în care trecerea la Windows 10 se putea face gratuit, se încheie vineri, 29 iulie.
Lansat în iulie 2015, Windows 10 a reprezentat pentru Microsoft trecerea la un nou model de business, pentru al cărui succes adopția cât mai rapidă și în număr cât mai mare era esențială.
Windows nu mai este un produs menit că aducă venituri importante din vânzări, ci un serviciu care să folosească altor modele de monetizare, precum reclamele și vânzarea de conținut, de la aplicații, la filme și seriale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Din acest considerent, Microsoft a decis ca upgrade-ul de la Windows 7 și Windows 8.1 să fie gratuit în primul an. Vineri, 29 iulie 2016, se împlinește un an de când a fost lansat Windows 10 și este ultima zi în care upgrade-ul mai este gratuit. Asta, dacă Microsoft nu se răzgândește și prelungește perioada de grație.
Motive pentru o prelungire ar fi. În ciuda insistenței agasante cu care utilizatorii versiunilor mai vechi de Windows erau încurajați, și pe alocuri forțați, să facă upgrade, rezultatele sunt departe de obiectivele pe care Microsoft și le-a propus inițial.
În luna iunie, Microsoft a anunțat că Windows 10 rulează pe 350 de milioane de dispozitive, departe de obiectivul de 1 miliard de instalări pe care compania americană și l-a fixat pentru 2018. Logic ar fi ca rata de upgrade să scadă din momentul în care acesta nu va mai gratuit.
De vineri, upgrade-ul la Windows 10 va costa 119 dolari.
Cei care nu trecut până acum la Windows 10, ar face bine să se grăbească. Indiferent de calitatea și funcționalitatea acestuia, ”rezistența este futilă”. Upgrade-ul la o nouă versiune de Windows este inevitabil, oricum îl faci la un moment dat. Așa că, de ce să nu-l faci cât încă este gratuit?