VIDEO O reclamă la Gemini, sistemul AI dezvoltat de Google, stârnește indignare

VIDEO O reclamă la Gemini, sistemul AI dezvoltat de Google, stârnește indignare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

O reclamă a companiei Google, difuzată în primul weekend al Jocurilor Olimpice de la Paris și care arată felul în care modelul său de inteligență artificială (AI) îi poate ajuta pe copii să redacteze o scrisoare către idolii lor, a indignat numeroși telespectatori, informează agenția AFP.

Clipul arată o fetiță care aleargă, în timp ce tatăl ei explică faptul că ea este, fără îndoială, fanul numărul unu al atletei americane Sydney McLaughlin-Levrone, marea favorită a probei de 400 m garduri.citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Altex își extinde rețeaua cu un magazin prezentat ca fiind cel mai mare de tehnologie din România CITEȘTE ȘI FOTO Altex își extinde rețeaua cu un magazin prezentat ca fiind cel mai mare de tehnologie din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El îi cere lui Gemini, modelul de inteligență artificială generativă al companiei Google, să redacteze o scrisoare: „Gemini, ajut-o pe fiica mea să scrie o scrisoare în care să îi spună lui Sydney că reprezintă o mare inspirație pentru ea. Și nu uita să menționezi că fiica mea intenționează să îi doboare recordul mondial într-o bună zi”.

Comentariile nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare din partea unor telespectatori uluiți de ideea că copiii sunt încurajați să folosească inteligența artificială pentru a scrie o scrisoare către vedetele lor preferate.

Software-ul conduce lumea; actualizările, printre cele mai eficiente metode de a proteja viața digitală CITEȘTE ȘI Software-ul conduce lumea; actualizările, printre cele mai eficiente metode de a proteja viața digitală

„Este exact ceea ce nu vrem ca oamenii să facă cu inteligența artificială. Niciodată”, a reacționat Shelly Palmer, profesor de studii în masss-media la Universitatea Syracuse din Statele Unite.

„Tatăl din videoclip nu își încurajează fiica să învețe să se exprime. În loc să o îndrume să își folosească propriile cuvinte și să comunice într-un mod autentic, el o învață să se bazeze pe AI pentru această abilitate umană esențială”, a continuat profesorul american într-un mesaj pe blog.

Germania introduce inteligența artificială în administrație CITEȘTE ȘI Germania introduce inteligența artificială în administrație

De la lansarea ChatGPT (OpenAI), giganții din industria noilor tehnologii au implementat rapid aplicații care pot genera text, imagini și alte conținuturi de înaltă calitate printr-o simplă solicitare formulată în limbajul cotidian.

Avântul acestei tehnologii îi entuziasmează pe numeroși utilizatori. Dar îi și enervează pe mulți profesioniști, inclusiv pe profesori, care se tem că învățarea anumitor abilități esențiale va fi periclitată, precum și pe artiști, care acuză companiile tehnologice că le folosesc creațiile fără permisiunea lor pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială.

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

„Este greu de imaginat o metodă de inspirație mai puțin sinceră decât să îi ceri unui AI să îi spună cuiva cât de mult te inspiră”, a comentat Anthony Ha, redactorul-șef al site-ului specializat TechCrunch.

„Dacă acest lucru s-ar întâmpla în viața reală, Sydney ar sfârși prin a primi o grămadă uriașă de scrisori aproape identice”, a adăugat el.

Reprezentanții Google nu au dat curs deocamdată solicitării primite din partea AFP pentru a face declarații pe această temă.

Turcia a semnat - scoate milioane de câini fără stăpân de pe străzi, inclusiv cu eutanasiere. Revoltă printre anumite grupuri CITEȘTE ȘI Turcia a semnat - scoate milioane de câini fără stăpân de pe străzi, inclusiv cu eutanasiere. Revoltă printre anumite grupuri

Pe YouTube, comentariile afișate sub videoclipul promoțional au fost dezactivate.

În luna mai, Apple și-a cerut scuze după ce o reclamă la noul său iPad Pro, ce prezenta tot felul de obiecte simbolizând creativitatea umană care erau strivite și înlocuite de noua tabletă, a stârnit furia multor artiști.

În timp de Apple și Meta evită să-și aducă produsele de inteligență artificială în Uniunea Europeană, Google își lansează aici AI-ul care poate fi folosit în cadrul aplicației sale de chat, a fost relatat recent.

Modelul lingvistic Gemini va fi în curând disponibil și europenilor în cadrul aplicației implicite de comunicare de pe smartphone-urile cu Android, Google Messages.

Abordarea permite folosirea AI-ului dezvoltat de Google direct din aplicația Google Messages, unde utilizatorii pot conversa cu acesta într-o fereastră dedicată, unde pot scrie comenzile.

Grok AI este antrenat cu datele utilizatorilor X CITEȘTE ȘI Grok AI este antrenat cu datele utilizatorilor X

Lansarea europeană, care adaugă suport pentru o serie de limbi noi, printre care Spaniolă, Franceză și Poloneză, face parte dintr-o extindere globală.

Acum, Gemini pentru Google Messages este disponibil, în total, în peste 230 de țări și regiuni.

AI-ul companiei folosește acum modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash. Optimizat pentru viteză și eficiență, acesta permite comenzi mai lungi și o calitate / acuratețe mai bună a răspunsurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
gemini
google messages
europa
inteligență artificială