VIDEO Mediile de stocare ale centrelor de date ar putea fi reciclate cu ajutorul roboților

VIDEO Mediile de stocare ale centrelor de date ar putea fi reciclate cu ajutorul roboților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:54

Roboții și învățarea mecanică ar putea ajuta la reciclarea volumului mare de medii de stocare folosite de centrele de date și, apoi, dezafectate.

La nivel global, centrele de date, inclusiv cele de inteligență artificială,  produc anual anual în jur de 50 de milioane de tone de deșeuri, iar o mare parte dintre acestea o reprezintă hard discurile.

Urmărește-ne și pe Google News

Acestea lucrează din greu pentru stocarea și accesarea datelor din cloud, trebuind să fie înlocuite frecvent pentru a se asigura funcționarea continuă a serviciilor.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank
Trump amenință Google cu urmărirea penală CITEȘTE ȘI Trump amenință Google cu urmărirea penală

Reciclarea mediilor de stocare nu este o operațiune dificilă, însă, făcut manual, nu poate ține pasul cu volumul foarte mare de unități reciclate.

Pentru a rezolva această problemă, Microsoft vrea să folosească roboți, antrenați pentru automatizarea reciclării, care pot realiza rapid sarcini repetitive.

Compania și-a propus ca, până în 2025, prin această abordare să fie recitate și refolosite 90% din componentele unui hard disc.

Deși meritoriu, pentru a avea un impact notabil, proiectul ar trebui extins, pe măsură ce tehnologia va avansa, și în cazul celorlalte echipamente care compun centrele de date și sunt schimbate frecvent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
reciclare
centre de date
hdd