Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în școlile din Los Angeles

Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în școlile din Los Angeles
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Districtul școlar din Los Angeles a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în școlile publice din oraș. Această decizie a fost anunțată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, dorește să interzică utilizarea acestor dispozitive în școli pentru a limita impactul lor asupra sănătății mintale a elevilor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În Los Angeles, unde se află al doilea cel mai mare district școlar din țară, administrația va trebui să elaboreze un plan pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare pe tot parcursul zilei. "Școlile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiți, vorbesc între ei, rezultatele lor școlare sunt mai bune", a explicat Nick Melvoin, membru al consiliului de administrație al districtului, care a propus interdicția. "Așa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul", a adăugat el.

3 Oaks Gaming își lansează operațiunile pe piața din România CITEȘTE ȘI 3 Oaks Gaming își lansează operațiunile pe piața din România

Rezoluția sa a citat cercetări care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu o creștere a stresului, anxietății, depresiei, problemelor de somn, sentimentelor de agresivitate și gândurilor suicidare la adolescenți. Studiile au arătat, de asemenea, o îmbunătățire a rezultatelor școlare în cazul celor care nu folosesc un smartphone.

Leagăn al rețelelor de socializare, Statele Unite sunt din ce în ce mai preocupate de impactul acestora asupra vieții tinerilor americani. Luni, medicul-șef al țării, Vivek Murthy, a semnat un articol în New York Times în care solicită mesaje de prevenire, precum cele de pe pachetele de țigări. El cere ca platformele să publice avertismente clare "pentru a atenționa oamenii asupra pericolelor semnificative pe care le reprezintă pentru sănătatea mintală a adolescenților".

Petrecerea a mai mult de trei ore pe zi pe rețelele de socializare dublează riscul de a provoca simptome legate de depresie și anxietate la adolescenți, subliniază medicul. În vara anului 2023, scrie oficialul, tinerii petreceau în jur de 5 ore pe zi pe aceste aplicații.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, s-a folosit marți de acest articol pentru a-și anunța intenția de a interzice utilizarea smartphone-urilor în școli. Planul va trebui mai întâi să fie aprobat de legislatorii locali din acest stat democrat.

Într-o Americă din ce în ce mai polarizată, acesta este unul dintre rarele exemple de consens între partide. Florida, condusă de republicanul Ron DeSantis, a interzis anul trecut utilizarea smartphone-urilor în școli. Planuri similare sunt în curs de desfășurare în Oklahoma, Kansas, Vermont, Ohio, Louisiana și Pennsylvania, notează AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
los angeles
smartphone