ULTIMA ORĂ Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume. Sunt afectate aeroporturi, bănci, magazine, TV. Compania de securitate cibernetică CrowdStrike, indicată ca vinovat, cade la bursă

ULTIMA ORĂ Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume. Sunt afectate aeroporturi, bănci, magazine, TV. Compania de securitate cibernetică CrowdStrike, indicată ca vinovat, cade la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Microsoft a anunțat o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365, afectând întreprinderile și utilizatorii din întreaga lume, potrivit Le Figaro.

UPDATE VEZI AICI Crowdstrike anunță că a identificat problema care a generat pana informatică globală și a implementat un patch

Urmărește-ne și pe Google News

Este relatat că mii de echipamente Windows se confruntă cu problema Blue Screen of Death (BSOD) la pornire, afectând bănci, companii aeriene, televiziuni, supermarketuri și multe alte întreprinderi din întreaga lume. Problema a fost cauzată de o actualizare defectuoasă a furnizorului american de securitate cibernetică CrowdStrike, potrivit publicației The Verge. Aceasta scoate din funcțiune PC-urile și serverele afectate, forțându-le să intre într-o buclă de pornire de recuperare, astfel încât mașinile nu pot porni corect.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO Google a lansat un teaser video pentru smartphone-ul Pixel 9 Pro CITEȘTE ȘI VIDEO Google a lansat un teaser video pentru smartphone-ul Pixel 9 Pro

Serviciul de securitate informatică CrowdStrike este utilizat pe scară largă de multe întreprinderi din întreaga lume.

La acest moment, acțiunile CrowdStrike, în tranzacțiile pre-market, cad cu aproape 12%.

„Investigăm o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accesa diverse aplicații și servicii Microsoft 365”, a afirmat multinaționala americană într-o declarație publicată vineri dimineață. „Serviciile noastre sunt îmbunătățite pe măsură ce continuăm să luăm măsuri de atenuare”, a transmis Microsoft.

VIDEO Răscoală și tulburări de stradă, într-o comunitate de români din Leeds. O mulțime furioasă a dat foc unui autobuz și a răsturnat o mașină de poliție CITEȘTE ȘI VIDEO Răscoală și tulburări de stradă, într-o comunitate de români din Leeds. O mulțime furioasă a dat foc unui autobuz și a răsturnat o mașină de poliție

Perturbarea serviciilor de telecomunicații provoacă întârzieri și pe aeroportul Otopeni: zborul Wizz 3125 către Abu Dhabi are o întârziere estimată de o oră, cursa Wizz Air către Bologna – întârziere 48 min. Wizz Air 3021 către Tenerife – întârziere o ora și 10 min iar zborul Wizz Air 3099 către Memmingen are o întârziere estimată de 45 min.

Wizz Air transmite pasagerilor din România să ajungă la aeroport cu minimum 3 ore înainte de decolare, din cauza acestei probleme tehnice.

"Sunt așteptate potențiale perturbări din cauza întreruperii continue a sistemului IT global al unei terțe părți Astăzi, la fel ca toate companiile aeriene, Wizz Air se confruntă cu dificultăți tehnice extreme cauzate de întreruperea sistemelor IT globale ale unei terțe părți. Clienții Wizz Air se pot confrunta cu perturbări în întreaga rețea, serviciile de pe website și aplicațiile mobile fiind temporar indisponibile.

Următoarele servicii online nu sunt disponibile în prezent:

    Website-ul și aplicația mobilă Wizz Air;
    Sistemul de rezervare;
    Sistemul de check-in online și afișarea cărții de îmbarcare;
    Centrele de contact – rezervări noi și modificări ale celor existente", este mesajul operatorului aerian.

AT&T: Hackerii au furat înregistrările cu aproape toate apelurile și mesajele text ale clienților săi de telefonie mobilă. Potențial de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani CITEȘTE ȘI AT&T: Hackerii au furat înregistrările cu aproape toate apelurile și mesajele text ale clienților săi de telefonie mobilă. Potențial de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani

Bursa din Londra a fost afectată la rândul său de această problemă tehnică. Afișarea modificărilor din FTSE 100, principalul său indice, a fost întârziată la deschidere.

O sursă din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă - București a declarat că problema ar fi legată de sistemul global de rezervări SITA, utilizat de companiile aeriene pentru rezervări. “E o problemă la cloud-ul Microsoft, folosit de acest sistem. Noi, ca aeroport, nu avem legătură cu sistemul de rezervări”, a precizat sursa citată de G4Media.ro.

Pe de altă parte, zborurile companiilor WizzAir și Eurowings sunt afectate în prezent de defecțiunea majoră a serviciilor informatice, iar dimineață au fost afectate cele ale companiilor Ryanair și Turkish Airlines, a transmis pentru HotNews.ro un reprezentant al Aeroportului Otopeni.

FOTO Rețele Electrice semnează pentru credite de 1 miliard lei de la un consorțiu de bănci CITEȘTE ȘI FOTO Rețele Electrice semnează pentru credite de 1 miliard lei de la un consorțiu de bănci

„Este un sistem global SITA care depinde de Microsoft Cloud, iar acesta a căzut și a afectat SITA și companiile”, a explicat acesta.

Aeroporturile din Sydney și Berlin, precum și companii aeriene precum Delta Airlines, American Airlines și United, au raportat perturbări majore ale serviciilor lor. În Statele Unite, numărul de urgență 911 a fost inaccesibil. În Franța, jurnaliștii de la RTL, TF1 și CNEWS au semnalat probleme tehnice majore care au perturbat emisia.

Ryanair spune că se confruntă cu perturbări globale din cauza unei defecțiuni informatice.

Niciun avion nu mai decolează de pe Aeroportul din Zurich.

Compania aeriană olandeză KLM a anunțat că a fost nevoită să își suspende o mare parte din operațiuni din cauza penei informatice globale.

Kaspersky, mișcare-surpriză după ce producătorul rus de software antivirus a fost interzis în SUA CITEȘTE ȘI Kaspersky, mișcare-surpriză după ce producătorul rus de software antivirus a fost interzis în SUA

„KLM, ca și alte companii aeriene și aeroporturi, a fost, de asemenea, afectată de întreruperea globală a sistemului informatic, făcând imposibilă gestionarea zborurilor”, a precizat compania aeriană într-un comunicat, adăugând că a fost «nevoită să își suspende cea mai mare parte a operațiunilor».

Principalele companii aeriene americane, inclusiv Delta, United și American Airlines, au reținut la sol toate zborurile.

Air France anunță „perturbarea operațiunilor în anumite escale”, dar precizează că aeroporturile din Paris nu sunt afectate.

Toate aeroporturile spaniole sunt afectate de o pană informatică.

Numeroase bănci, instituții media și companii aeriene sunt afectate vineri de o întrerupere majoră a serviciilor informatice, relatează BBC.

Mai multe aeroporturi și companii aeriene au raportat probleme cu sistemele lor IT, ceea ce a împiedicat decolarea avioanelor, arată Hotnews.

Acțiunile Nokia au scăzut cu până la 8% după ce compania a înregistrat cea mai scăzută cifră trimestrială a vânzărilor nete din 2015 CITEȘTE ȘI Acțiunile Nokia au scăzut cu până la 8% după ce compania a înregistrat cea mai scăzută cifră trimestrială a vânzărilor nete din 2015

Aeroportul din Berlin a anunțat că confruntă cu întârzieri la check-in-uri din cauza unei „defecțiuni tehnice”.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate hub-uri din Europa, a precizat, la rândul său, că se confruntă cu o pană cibernetică.

„Întreruperea are un impact asupra zborurilor de la și către Schiphol”, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că nu este încă clar câte zboruri au fost afectate.

În Spania, un „incident” a fost raportat la toate aeroporturile din țară. „Lucrăm pentru a-l rezolva cât mai curând posibil. Între timp, operațiunile continuă cu sisteme manuale”, precizează compania care operează aeroporturile spaniole.

Incendiu în incinta fabricii Hendrickson din Sibiu CITEȘTE ȘI Incendiu în incinta fabricii Hendrickson din Sibiu

De asemenea, la aeroportul din Edinburgh, serviciile au fost perturbate din cauza unei erori informatice care a cauzat funcționarea defectuoasă a ecranelor de plecare. Panourile de plecări din clădirea terminalului principal au părut să înghețe, afișând informații neactualizate cu privire la numerele porților și orele de decolare, ceea ce a făcut ca unii pasageri să piardă zborurile.

Anterior, în această dimineață, a sunat alarma de incendiu din clădirea principală a terminalului, despre care se crede că a fost declanșată de aceeași eroare informatică. Aeroportul Edinburgh a declarat că lucrează pentru a rezolva problema.

Toate zborurile mai multor companii aeriene importante din SUA – inclusiv Delta, United și American Airlines – au fost oprite la sol vineri dimineață din cauza unei probleme de comunicare, a anunțat Administrația Federale a Aviației (FAA).

Culturile de porumb și floarea soarelui din Buzău, afectate în proporție de 100%. Agricultorii spun că \'\'s-au topit\'\' CITEȘTE ȘI Culturile de porumb și floarea soarelui din Buzău, afectate în proporție de 100%. Agricultorii spun că ''s-au topit''

Oprirea la sol afectează toate zborurile companiilor aeriene, indiferent de destinația lor, a declarat FAA.

Compania aeriană europeană Ryanair a anunțat că se confruntă cu „potențiale perturbări în întreaga rețea” – care, potrivit acesteia, se datorează unei întreruperi de către o terță parte.

Compania aeriană recomandă tuturor celor care călătoresc astăzi să verifice aplicația Ryanair pentru actualizări privind zborul lor.

În Marea Britanie, televiziunea Sky News și-a întrerupt transmisia din cauza acestor probleme. Canalul nu a putut transmite în direct în această dimineață, spune președintele executiv al companiei.

VIDEO Răscoală și tulburări de stradă, într-o comunitate de români din Leeds. O mulțime furioasă a dat foc unui autobuz și a răsturnat o mașină de poliție CITEȘTE ȘI VIDEO Răscoală și tulburări de stradă, într-o comunitate de români din Leeds. O mulțime furioasă a dat foc unui autobuz și a răsturnat o mașină de poliție

Tot în Marea Britanie, o mare companie feroviară a avertizat pasagerii să se aștepte la perturbări, deoarece suferă de „probleme informatice generalizate”.

„Ne confruntăm în prezent cu probleme informatice generalizate în întreaga noastră rețea”, a transmis Govia Thameslink Railway. „Echipele noastre IT investighează în mod activ pentru a determina cauza principală a problemei”.

În Australia, aeroporturile, magazinele și comunicațiile sunt afectate de pană, iar coordonatorul național pentru securitate cibernetică a descris situația drept o „întrerupere tehnică la scară largă”

SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște

Microsoft a anunțat că ia „măsuri de atenuare” după problemele de serviciu, relatează agenția de presă AFP. Compania spune că investighează probleme cu serviciile cloud din SUA și o problemă care afectează mai multe dintre aplicațiile și serviciile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
microsoft 365