Startup-ul clujean Remote Butler își lansează aplicația "Ospătar la Distanță", susținând că restaurantele pot astfel colabora cu ospătari la distanță pentru a acoperi deficitul de personal.
Aplicația va fi introdusă inițial în trei restaurante din Cluj-Napoca, care se confruntă cu lipsa de ospătari vorbitori de limbi străine, urmând ca ulterior să fie introdusă și în alte locații din București și din marile orașe. Clienții comunică cu ospătarii prin apeluri video. Un "ospătar la distanță" preia comanda prin intermediul unui apel video, o transmite către bucătărie și bar, iar ospătarii reali din restaurante vor aduce comenzile la mesele clienților.
"Un restaurant din Cluj poate să lucreze cu ospătari din Timișoara, iar ospătarii să fie mulțumiți cu veniturile obținute. Până acum, un ospătar care avea localitatea de domiciliu în mediul rural, dacă dorea să lucreze la un restaurant de top din țară, trebuia să migreze din mediul rural în mediul urban, unde din veniturile obținute trebuia să suporte și plata chiriei", spune Horațiu Negrea, CEO Remote Butler.
Luna trecută, startup-ul IT clujean a transmis că a atras investiții în valoare totală de 50.000 euro de la mai mulți investitori privați, în cadrul unei prime runde de finanțare.
Până acum, investiția proprie a startup-ului în dezvoltarea aplicației a ajuns la 40.000 euro, conform companiei.
Investitorii Remote Butler sunt Luke McNeice (fondator Lola Tech, multi-exit techpreneur din UK); Florin Pop (fondator Primainvest și investitor Telios, Foodprints, Aiva și altele); Mihai Tarta (fondator Synex Media, antreprenor în IT și investitor); Mihai Talpos (antreprenor, fondator Școala Informală de IT și investitor); Septimiu Pop (antreprenor în HORECA și proprietar al restaurantului DaVinci, al hotelului Square și investitor); Andrei Doibani (Managing Director Eastern Europe Nagarro și investitor), susține startup-ul.