Teamnet International, companie IT care i-a aparținut lui Sebastian Ghiță și în acționariatul căreia este prezentă International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a intrat în faliment, fiind dispus dizolvarea societății, conform datelor analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Societatea a intrat în insolvență în anul 2017, în urma investigației declanșate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva sa și a directorului general pentru presupuse fapte ilegale în perioada 2007-2014, ceea ce ar fi afectat puternic imaginea firmei, ar fi blocat finanțarea din partea băncilor și i-ar fi determinat pe furnizori să își ceară insistent banii pe care anterior acceptaseră să îi primească după ce creditele bancare erau obținute.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cele mai recente date arată că, la finele anului 2021, societatea avea datorii de 180,267 milioane de lei.
Afacerile companiei au atins 10,1 milioane de lei în 2021, de la 13,25 milioane de lei în 2020, iar pierderea a scăzut cu 6,26 milioane de lei, comparativ cu 98,7 milioane de lei.
Compania a avut ani mai buni, când business-ul depășea sute de milioane de lei. Astfel, de la o cifră de afaceri de 31,9 milioane de lei în 2008, Teamnet International a atins un maxim în 2014, când a raportat la Ministerul Finanțelor afaceri de 338,1 milioane de lei. După anul 2014, business-ul Teamnet International a intrat în declin, care s-a accentuat după anunțul privind solicitarea de intrare în insolvență.
CITEȘTE ȘI Undă verde - SD Worx cumpără liderul pieței românești de soluții software dedicate departamentelor de resurse umaneTeamnet International a fost controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, implicat în mai multe dosare de corupție deschise de DNA Ploiești. Deși Ghiță susține că nu mai controlează Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.
Teamnet International este controlată de TNI Stock Invest - 37,8657%, International Finance Corporation - 16,1764%, Bogdan Padiu - 11,8361%, alte persoane fizice - 19,35% și alte persoane jurdice - 14,77%, potrivit www.termene.ro.