Smartphone-urile Pixel 9 vor fi primele care vor folosi noul sistem Google de comunicare prin satelit

Smartphone-urile Pixel 9 vor fi primele care vor folosi noul sistem Google de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 aug 2024

Google a anunțat că sistemul său de comunicare prin satelit pentru smartphone-uri, numit Satellite SOS, va fi disponibil pe dispozitivele Pixel 9 înaintea oricăror altor telefoane cu Android.

La fel ca Apple, dar cu doi ani mai târziu, Google este pregătit să demareze funcționarea noului sistem al companiei de comunicare, în caz de urgență, prin intermediul sateliților aflați pe orbita joasă a Pământului.

Urmărește-ne și pe Google News

Și, cum era de așteptat, înaintea oricăror altor smartphone-uri, cele din noua serie Pixel 9, dezvoltate de Google, vor fi primele care vor beneficia această funcționalitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România CITEȘTE ȘI FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România

Satellite SOS va funcționa, cel puțin la început, doar în Statele Unite (mai puțin în Hawaii și Alaska). Folosirea va fi gratuită în primii doi ani, urmând ca apoi să se perceapă un abonament.

Nu se știe, deocamdată, când va ajunge noua funcționalitate pe alte smartphone-uri și în alte țări.

Google pare să urmeze întocmai modelul pe care a mers Apple, care a lansat comunicarea prin satelit încă din 2022. Marea excepție este că Apple a prelungit cu un an perioada de folosire gratuită, fiind așteptată să impună abonamente abia de anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pixel 9
satellite sos
satelit
smartphone
google