Tehnologia 5G ar putea genera venituri de 3,2 miliarde dolari pentru jucătorii din piața IT&C din România în 2026, în timp ce întregul proces de digitalizare ar putea aduce venturi totale de 8,4 miliarde dolari, a declarat luni directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros, cu ocazia primei demonstrații live a tehologiei 5G din Europa de Sud-Est, organizate de Telekom România și Ericsson.
Tehnologia 5G ar putea oferi utilizatorilor de internet din România, începând cu 2020, viteze de câteva ori mai mari decât în 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps, de 60 de ori mai mari decât vitezele atinse, în mod obișnuit, în 4G, scrie News.ro.
Tehnologia 5G este parte esențială din procesul de digitalizare, proces care va aduce jucătorilor din IT&C venituri de 8,4 miliarde dolari în 2026, potrivit lui Majoros. ”Procesul de digitalizare va aduce companiilor din IT&C venituri totale de 8,4 miliarde dolari în 2026. Din această sumă, 5G va reprezenta 3,2 miliarde dolari”, a declarat Majoros.
Telekom România și Ericsson au efectut luni, în București, prima demonstrație live a unei tehnologii 5G în Europa de Sud-Est. Cele două companii fac această demonstrație înainte de lansarea comercială, pentru a fi mai pregătite să ofere această tehnologie clienților, a subliniat directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros.
Această tehnologie va coexista cu 4G mai mulți ani, oferind, la început, viteze mai mari strict în aplicațiile care au nevoie de viteze superioare, potrivit reprezentanților Telekom. Guvernul ia toate măsurile pentru a putea acorda primele licențe pentru rețele de telecomunicații 5G în 2018, astfel încât utilizatorii să poată avea acces la aceste servicii începând cu 2020, a declarat luni ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu.