Rețelele sociale au implicații negative asupra sănătății mintale a adolescenților

Rețelele sociale au implicații negative asupra sănătății mintale a adolescenților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iul 2019

Adolescenții devin depresivi când petrec prea mult timp pe dispozitivele mobile, în special în cadrul rețelelor sociale. Nu același lucru se poate spune despre jocurile video.

Un studiu dat publicității recent, realizat de cercetătorii canadieni de la spitalul Sainte-Justine din Montreal, susține că există o legătură clară între activitățile realizate de adolescenți pe telefoane și apariția simptomelor de depresie.

Urmărește-ne și pe Google News

Oamenii de știință au urmărit corelația dintre depresia la adolescenți și orice formă de conținut consumat prin intermediul dispozitivelor mobile pe parcursul a șase ani între 2012 și 2018.

La studiu au participat peste 3.800 de tineri de clasa a șaptea până la clasa a unsprezecea. Aceștia au întocmit rapoarte pe durata studiului, în care au notat cât timp au petrecut și ce au făcut pe telefon.

Cel mai recent update de Windows creează probleme chiar pentru laptopurile Microsoft CITEȘTE ȘI Cel mai recent update de Windows creează probleme chiar pentru laptopurile Microsoft

Cercetătorii canadieni spun că au descoperit legături între apariția simptomelor de depresie și majoritatea activităților realizate pe telefoane, însă de departe cel mai mare impact negativ a fost observat în cazul rețelelor sociale.

Cercetătorii dau exemplul Instagram, ca una din rețelele sociale cu potențialul de a declanșa depresia în rândul tinerilor. Aceștia ajung să-și compare propria situație și propria viață cu imaginile scoase din context pe care le văd pe Instagram și ajung să-și creeze diverse frustrări care îi pot duce spre depresie.

De cealaltă parte, studiul confirmă, încă o dată, că jocurile video nu au niciun impact negativ asupra copiilor din punctul de vedere al sănătății mintale.

viewscnt
Afla mai multe despre
retele sociale
adolescenti
depresie
jocuri