Reddit blochează motoarele de căutare care nu plătesc

Reddit blochează motoarele de căutare care nu plătesc
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 aug 2024

Mai multe motoare de căutare au pierdut accesul la conținutul Reddit, după ce nu s-a ajuns la un acord privind procesarea datelor pentru antrenarea AI-ului.

Bing, DuckDuckGo și alte motoare de căutare nu mai afișează rezultate recente de pe Reddit, după ce au pierdut abilitatea a indexa conținutul platformei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News

Un purtător de cuvânt de la Reddit a confirmat că blocarea motoarelor de căutare a survenit după ce negocierile cu acestea privind antrenarea AI-ului au eșuat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Aplicațiile de divertisment au atras aproape patru miliarde de dolari într-un singur trimestru CITEȘTE ȘI Aplicațiile de divertisment au atras aproape patru miliarde de dolari într-un singur trimestru

Reddit vrea ca marile companii de tehnologie care dezvoltă soluții de inteligență artificială să plătească pentru instruirea acestora cu datele din cadrul platformei.

Aceasta are deja o înțelegere cu Google privind atât antrenarea soluțiilor de inteligență artificială, cât și afișarea în motorul de căutare a rezultatelor de pe Reddit.

Așa se face că Google nu se numără printre motoarele de căutare blocate. Pentru Google, rezultatele din Reddit au devenit foarte importante, în contextul în care mulți utilizatori caută pe Reddit folosind Google, iar restul rezultatelor afișate de motorul de căutare au pierdut din relevanță.

Reddit neagă, însă, că blocarea celorlalte motoare de căutare este rezultatul direct al înțelegerii cu Google. Dacă Google ar fi impus o clauză de exclusivitate, ar fi oferit autorităților americane un nou exemplu de tactică incorectă a unei companii care se bucură de monopol.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
google
ai