Primul dispozitiv Apple cu AI ar putea fi o tabletă

Primul dispozitiv Apple cu AI ar putea fi o tabletă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2024

Noul iPad Pro, pe care Apple îl va prezenta în mai puțin de două săptămâni, ar putea intra în istorie ca primul device Apple cu funcții de AI generativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Până la toamnă, când va lansa primele funcții de AI pe iPhone, Apple prezenta în curând două noi iPad-uri, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 7 mai.

Printre modelele așteptate la acest eveniment se numără și un nou iPad Pro, modelul de top al tabletelor Apple. Acesta ar urma să devină primul dispozitiv Apple cu AI generativ, susține Bloomberg.

Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone CITEȘTE ȘI Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone

Noul iPad Pro va deschide drumul dispozitivelor Apple „powered by AI”, o sintagmă pe care compania o va folosi frecvent când va lansa produse pe viitor.

Oficial, nu se cunosc multe despre facilitățile de AI pe care Apple le va implementa, însă, conform mai multor surse, acestea se vor regăsi în mai multe produse și servicii ale companiei.

Apple este așteptată să prezinte mai multe informații despre funcțiile de AI pe care le pregătește în iunie, la WWDC 2024, înainte de a lansa noile iPhone-uri în toamnă.

Bloomberg crede că noul iPad Pro nu va folosi un cip M3, cum se credea până acum, ci va face trecerea direct la noua generație M4.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
ai