Platforma de transfer online de fișiere WeTransfer, cumpărată de o companie din Italia

Platforma de transfer online de fișiere WeTransfer, cumpărată de o companie din Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2024

WeTransfer, platforma de transfer de fișiere prin internet, a fost cumpărată de Bending Spoons, o companie IT din Italia.

Suma pentru care platforma a fost cumpărată nu este publică, dar cu ocazia tranzacției, compania Bending Spoons a spus că va dona minim 3 milioane dolari către fundația The Supporting Act Foundation, care sprijină artiștii la început de drum și grupurile de artiști din comunitățile sub-reprezentate, în următorii doi ani, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Motorola deschide primul magazin de tip shop-in-shop în România CITEȘTE ȘI FOTO Motorola deschide primul magazin de tip shop-in-shop în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În plus, Bending Spoons va rezerva 30% din spațiul publicitar al WeTransfer pentru campanii de donație și conținut editorial, potrivit unei postări de pe site-ul oficial.

Platforma de transfer de fișiere, utilizată și în România, a fost fondată în Olanda în anul 2009 de Bas Beerens, Nalden și Damian Bradfield. WeTransfer oferea transfer de fișiere mari, de până la 2GB, în mod gratuit, ca mai apoi să ofere opțiuni de transfer mai mare, de până la 5GB, și stocare de 50GB în cloud pentru un abonament.

Astăzi, platforma oferă două tipuri de abonamente, care oferă transfer de fișiere de până la 200GB pe link și stocare de 1TB (10 euro/lună) sau fără limită de transfer sau de stocare în cloud (19 euro/lună).

WeTransfer este cunoscută în rândul artiștilor, fotografilor, videografilor și al studenților.

TotalSoft anunță schimbări în acționariat CITEȘTE ȘI TotalSoft anunță schimbări în acționariat

Compania Bending Spoons a fost fondată în anul 2013, în Copenhaga, Danemarca, de Luca Ferrari, Francesco Patarnello, Matteo Danieli, Luca Querella și Tomasz Greberdar, dar între timp și-a mutat sediul în Milano, Italia.

Aceasta dezvoltă și cumpără aplicații de mobil în principal. În anul 2020, Bending Spoons a fost selectată de guvernul italian pentru dezvoltarea aplicației de monitorizare a contactului cu Covid-19 în țară. Acum doi ani, compania a cumpărat aplicația de notițe Evernote, în urma căreia a concediat toți angajații de la acea vreme și a relocat compania în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
wetransfer
bending spoons