Piața wearables a crescut

Piața wearables a crescut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2024

Accesoriile purtabile s-au vândut cu 8,8% mai bine în primul trimestru din 2024, decât în urmă cu un an, conform unei analize IDC.

Apple rămâne liderul pieței, cu 20,6%, dar compania americană a scăzut în ultimul an cu 18,9%, în vreme ce majoritatea rivalilor au crescut.

Urmărește-ne și pe Google News

Locurile următoare în top sunt ocupate de Xiaomi, Huawei și Samsung. Cele trei companii au cote apropiate de piață - 11,8%, 10,9%, respectiv 10,6%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Trei sisteme de AI au picat simultan CITEȘTE ȘI Trei sisteme de AI au picat simultan

Al cincilea loc în piață revine Imagine Marketing, o companie mai puțin cunoscută, care deține 6,1% din piață.

În primul trimestru s-a putut observa, din nou, cum clienții preferă modelele mai ieftine. Acesta este deja a cincilea trimestru consecutiv când prețul mediu de vânzare al acestor dispozitive scade.

Analiștii cred că acest indicator va crește când vor apărea senzorii de nouă generație, care vor face posibile funcții de sănătate noi, precum măsurarea tensiunii arteriale și a nivelului de glucoză.

viewscnt
Afla mai multe despre
wearables
smartwatch
căști
apple