Photoshop va avea un generator AI de imagini

Photoshop va avea un generator AI de imagini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2024

Adobe a început să testeze o versiune beta de Photoshop, care include un instrument de inteligență artificială pe baza căruia pot fi generate imagini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

La aproape un an de când a introdus primele funcții de AI în principalul său produs, Adobe este pe punctul de a-i adăuga acestuia și un generator de imagini.

În beta, generatorul de imagini de Photoshop poate fi folosit pe bază de comenzi scrise - pur și simplu utilizatorul descrie în scris ceea ce dorește să ilustreze imaginea, iar AI-ul execută cât de bine se pricepe.

WhatsApp suportă tehnologia passkey pe iPhone CITEȘTE ȘI WhatsApp suportă tehnologia passkey pe iPhone

Pentru a ajuta imaginația, există și imagini de referință, care pot fi folosite ca exemplu pentru crearea unora noi.

Adobe crede că această facilitate, care este deja oferită gratuit de multe alte produse de AI, va sprijini abonații Photoshop, care trebuie să plătească 26 de euro pe lună.

De altfel, compania spune că funcțiile de AI adăugate în ultima vreme a contribuit la creșterea numărului de abonamente cu 30%.

Totodată, Adobe a îmbunătățit funcția Generative Fill, care folosește AI-ul pentru a adăuga, modifica sau elimina diverse părți ale unei imagini. Compania spune că această funcție poate acum folosi imagini generate de inteligența artificială pentru a prelucra imaginile existente.

Funcțiile de AI din Photoshop se bazează pe Firefly Image 3, cea mai nouă versiune a modelului lingvistic dezvoltate de Adobe.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
photoshop
inteligență artificială