Parlamentari americani cer investigarea producătorului de routere WiFi TP-Link, susținând că dispozitivele ar putea fi folosite de China în atacuri cibernetice

Parlamentari americani cer investigarea producătorului de routere WiFi TP-Link, susținând că dispozitivele ar putea fi folosite de China în atacuri cibernetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2024

Doi parlamentari americani doresc ca administrația Biden să cerceteze compania chineză TP-Link Technology Co și afiliații săi pentru potențiale riscuri de securitate națională cauzate de routerele lor WiFi, utilizate pe scară largă, din cauza temerilor că ar putea fi folosite în atacuri cibernetice împotriva SUA. 

Reprezentantul republican John Moolenaar și reprezentantul democrat Raja Krishnamoorthi, care conduc Comitetul Selectat al Camerei pentru China, au solicitat o anchetă a Departamentului pentru Comerț, într-o scrisoare văzută marți de Reuters, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit companiei de cercetare IDC, TP-Link, care se concentrează pe piața de consum, oferă cele mai vândute routere WiFi la nivel internațional după volumul de unități.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Atenționare de călătorie: Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria, până marți, 20 august, seara CITEȘTE ȘI Atenționare de călătorie: Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria, până marți, 20 august, seara

În solicitarea unei investigații, legiuitorii americani au citat vulnerabilități cunoscute în firmware-ul TP-Link și cazuri de exploatare a routerelor sale pentru a viza oficialii guvernamentali din țările europene.

”...Solicităm ca Departamentul pentru Comerț să verifice amenințarea reprezentată de routerele (de birouri mici/birou de acasă afiliate Chinei) — în special cele oferite de cel mai mare producător din lume, TP-Link”, potrivit scrisorii către secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

Ei au numit-o ”o problemă flagrantă de securitate națională”.

Departamentul de Comerț a spus că va răspunde scrisorii prin canale adecvate.

Ambasada Chinei a spus că speră că autoritățile ”vor avea suficiente dovezi atunci când identifică incidente legate de cibernetică, mai degrabă decât să facă speculații și acuzații nefondate”.

VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk

TP-Link, fondată în China în 1996 de doi frați și cu sediul în Shenzhen, a declarat într-un comunicat că compania nu vinde niciun produs de router în Statele Unite și că routerele sale nu au vulnerabilități de securitate cibernetică.

Scrisoarea este un semn al preocupărilor crescânde că Beijingul ar putea exploata routerele de origine chineză și alte echipamente în atacurile cibernetice asupra guvernelor și întreprinderilor americane.

SUA, aliații săi și Microsoft au dezvăluit anul trecut o campanie de hacking legată de guvernul chinez, numită Volt Typhoon.

Preluând controlul asupra routerelor private, atacatorii au încercat să ascundă atacurile ulterioare asupra infrastructurii critice americane.

Marea majoritate a routerelor afectate, totuși, păreau a fi de la Cisco și NetGear, a declarat Departamentul de Justiție în ianuarie.

Aeroportul din Iași va construi un nou parc fotovoltaic - investiție de 3 milioane de euro care îi va asigura independența energetică CITEȘTE ȘI Aeroportul din Iași va construi un nou parc fotovoltaic - investiție de 3 milioane de euro care îi va asigura independența energetică

Anul trecut, Agenția de Infrastructură și Securitate Cibernetică din SUA a declarat că routerele TP-Link au o vulnerabilitate care ar putea fi exploatată pentru a executa cod la distanță.

Aproximativ în aceeași perioadă, compania de securitate Check Point din SUA a raportat că hackerii legați de un grup sponsorizat de statul chinez au folosit un implant de firmware rău intenționat pentru TP-Link, pentru a viza oficialii europeni din domeniul afacerilor externe.

Departamentul pentru Comerț are competențe largi de a interzice sau restricționa tranzacțiile dintre firmele americane și companiile de internet, telecomunicații și tehnologie din țări ”adversare” precum China, Rusia, Cuba, Iran, Coreea de Nord și Venezuela, dacă produsele lor prezintă un risc pentru securitatea națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
tp-link
wifi
investigate
sua
router
china
ataca
cibernetic