O campioană olimpică reclamă birocrația drept cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru natație

O campioană olimpică reclamă birocrația drept cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru natație
scris 17 aug 2024

Birocrația este cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice, în opinia președintei Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, care-și dorește ca toți copiii să învețe să înoate gratuit, nu contra-cost, așa cum se întâmplă acum, în România.

În anul 2004 Camelia Potec a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, la Olimpiada din Atena, iar în anul 2013 a devenit președinta federației de profil. În timpul activității sportive, a câștigat peste 200 de titluri naționale și 20 de medalii la competiții internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
STUDIU Schimbări biomoleculare majore în organism între 40 și 60 de ani. Recomandările medicilor CITEȘTE ȘI STUDIU Schimbări biomoleculare majore în organism între 40 și 60 de ani. Recomandările medicilor
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Președinta FRPNM arată că în România există acum doar două bazine pentru sărituri, la Bacău și București, lipsa infrastructurii descurajându-i pe copii să practice acest sport.

"Dacă vorbim de înot, aici putem spune că lucrurile s-au îmbunătățit nu atât de mult pe cât s-au îmbunătățit în alte state sau nu atât de repede, pentru că cea mai mare problemă a noastră este birocrația. Există circa 300 de cereri la Compania Națională de Investiții, există 60 de proiecte de bazine în derulare, dar din păcate timpul pentru licitații, pentru lucrări de realizare este foarte lung din cauza birocrației. Pentru bazinul de la Otopeni, deschis în anul 2022 cu Campionatul european de juniori, am așteptat 15 ani, pentru bazinul de la Brăila așteptăm de opt ani finalizarea lucrărilor. Înțeleg și statul român, că nu vin firmele, că sunt proceduri, că se judecă cu fostele firme", a declarat Camelia Potec pentru Agerpres.

Președinta FRPNM a subliniat necesitatea urgentării procedurilor birocratice care împiedică dezvoltarea infrastructurii sportive și promovarea sportului.

Nivelul de risc pentru mpox în Europa, ridicat de la ”scăzut” la ”moderat” CITEȘTE ȘI Nivelul de risc pentru mpox în Europa, ridicat de la ”scăzut” la ”moderat”

"Din punct de vedere legal, toată lumea are tot felul de piedici, dar pentru a avea o generație de tineri sănătoși, pentru a avea o generație de copii care să ne reprezinte cu cinste la cel mai înalt nivel, e clar că este nevoie de o infrastructură mai bună, care să se construiască mai repede, în doi, trei ani, așa cum se întâmplă în afară. Cu siguranță că toți copiii ar trebui să învețe măcar să înoate gratuit și nu contra-cost, așa cum se întâmplă acum", a mai spus Camelia Potec.

Ea a precizat că anul viitor România va găzdui o competiție internațională de înot și și-a exprimat speranța ca începând de anul viitor în bazele din țară să se dezvolte și înotul artistic, iar în 2032 România să aibă reprezentanți la Jocurile Olimpice și la disciplinele de sărituri în apă și pentatlon modern.

viewscnt
Afla mai multe despre
înot
natație
bazine
birocrație
construcție
camelia potec