Orange - venituri de aproape 10 miliarde euro. Africa și Orientul Mijlociu sunt principalul contributor

Orange - venituri de aproape 10 miliarde euro. Africa și Orientul Mijlociu sunt principalul contributor
scris 24 apr 2024

Grupul francez Orange a avut în primul trimestru al anului venituri de 9,85 miliarde euro, cu un EBITDA de 2,4 miliarde euro.

Africa și Orientul Mijlociu sunt principalul contributor la această creștere, cu venituri în urcare puternică (+11,1% sau +185 milioane de euro), în pofida devalorizării lirei egiptene.

Urmărește-ne și pe Google News

Europa a scăzut (-2,0% sau -35 milioane de euro) ca urmare a reducerii activităților cu marjă redusă, compensată parțial de creșterea continuă a serviciilor de retail, excluzând serviciile IT și de integrare (+0,9%).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Disputa cu TikTok se acutizează în SUA: Biden semnează legea care obligă la vânzarea către un investitor american, compania rămâne însă pe poziții. \ CITEȘTE ȘI Disputa cu TikTok se acutizează în SUA: Biden semnează legea care obligă la vânzarea către un investitor american, compania rămâne însă pe poziții. "Nu vă faceți griji, că nu plecăm nicăieri!"

Veniturile grupului Orange au crescut cu 2,1% față de primul trimestru din 2023 (+201 milioane euro) datorită creșterii serviciilor de retail (+3,2% sau +232 milioane euro) și unei scăderi mai mici a serviciilor en-gros (-4,1% sau -62 milioane de euro).

 Scăderea ușoară a veniturilor Orange Business (-0,3% sau -6 milioane de euro) a fost generată de scăderea veniturilor din voce fixă (-8,7% sau -72 milioane de euro), care a fost aproape compensată de creșterea accelerată a veniturilor din serviciile IT și de integrare. (+7,5% sau +65 milioane de euro), determinat în special de Orange Cyberdefense (+15,3% sau +39 milioane de euro).

Orange - venituri de aproape 10 miliarde euro. Africa și Orientul Mijlociu sunt principalul contributor

În România, Orange este aproape de finalizarea procesului de fuziune între Orange România și Orange Romania Communications, fiind agreați acum termenii și motivațiile tehnice.

La finele anului trecut, Orange a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru încheierea fuziunii.

Acest acord vine ca urmare a achiziționării de către Orange a unei participații de 54% în OROC (fost Telekom Romania Communications) în septembrie 2021.

FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată

Conform acestui nou acord, ambele părți au convenit asupra unei structuri în care Orange va deține 80% din capitalul social și 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce ministerul va deține 20% din capitalul social și 20% din drepturile de vot.

În luna noiembrie 2020, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial.

Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii CITEȘTE ȘI Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii

Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022 și este operatorul de telefonie mobilă numărul unu din România, în timp ce Orange Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații fixe din România, a raportat venituri de 513 milioane de euro în 2022. 

Finalizarea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange