Omul de afaceri Iulian Stanciu a plătit 200.000 euro pentru preluarea controlului Atelierele Pegas

Omul de afaceri Iulian Stanciu a plătit 200.000 euro pentru preluarea controlului Atelierele Pegas

Andrei Militaru, director dezvoltare NOD, și Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas

scris 3 nov 2015

Omul de afaceri Iulian Stanciu, șef al eMAG.ro, a plătit suma de 202.588 euro pentru preluarea unui pachet de acțiuni reprezentând 51,67% din capitalul social al producătorului local de biciclete Pegas, potrivit datelor publicate de Atelierele Pegas.

Banii vor fi încasați de Andrei Botescu - 189.492,93 euro, Alexandru Manda - 6.547,76 euro și Adrian Teașă - 6.547,75 euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de tranzacție, Andrei Botescu, fondatorul și directorul general al firmei Atelierele Pegas, deținea o participație de 80%, alături de Ciprian Frunzeanu - 5%, Andrei Marius Alin - 5%, Adrian Teașă - 3,33% și Alexandru Manda - 3,33%.

După tranzacție, Network One Distribution (NOD), societate deținută integral de Iulian Stanciu, are o participație de 51,67% din capitalul social al firmei Atelierele Pegas, Andrei Botescu - 31,67%, Ciprian Frunzeanu - 5%, Andrei Marius Alin - 5%, Adrian Teașă - 3,33% și Alexandru Manda - 3,33%.

Stanciu este acționar și la Dante International, operatorul retailerului online eMag.ro.

La începutul lunii octombrie, Stanciu a anunțat, după preluarea Atelierele Pegas, un plan de investiții de 8 milioane de euro pentru extinderea distribuției și a gamei de produse la nivel național și internațional și deschiderea, peste trei ani, a unei linii de asamblare cu o capacitate anuală de 100.000 de biciclete.

"Am preluat Atelierele Pegas pentru a susține procesul de diversificare a portofoliului NOD, care a început cu IT&C, apoi a adăugat jucării, electrocasnice. scule. Există un trend pozitiv pe zona produselor outdoor. Populația este interesată din ce în ce mai mult de produse din zona menținerii stării de sănătate și petrecere a timpului liber în natură. Bicicletele sunt parte din această categorie. Cred că trendul pozitiv se va menține și am hotărât să intrăm pe acestă piață", a declarat Stanciu pentru Profit.ro la 9 octombrie.    

Linia de producție va fi inaugurată peste trei ani și are un buget de investiții de 5 milioane de euro, în prezent fiind analizate mai multe locații în care va fi amplastă.

De asemenea, Atelierele Pegas vor investi, în următorii trei ani, 3 milioane de euro în extinderea distribuției la nivel național și internațional, precum și a gamei de produse și accesorii pentru biciclete, fiind urmărită atingerea unui volum de vânzări de 25.000 de biciclete pe an.

Pegasul a apărut pe piață la începutul anilor ‘70, la fabrica de armament din Zărnești - “6 Martie”, redenumită Tohan Zărnești. În anii de glorie, erau produse lunar 30.000 de biciclete.

“Cifrele arată că în 2013 s-au vândut în Romania circa 400.000 de biciclete și, la o creștere anuală de 10-15%, cred că în acest an se va depăși 500.000 de bucăți”, a declara Botescu la momentul anunțului că Stanciu este noul acționar majoritar.

NOD este liderul pieței de distribuție electro-IT din România. Compania desfășoară operațiuni pe piețele din Europa de Est, are o rețea de peste 3.000 de clienți și este un furnizor important al rețelelor de retail locale.

Afacerile NOD au crescut cu 7,6%, la 930,4 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 15,5%, la 10,35 milioane de lei.

Firma Atelierele Pegas a fost înființată în 2011 și a consemnat în 2014 o cifră de afaceri de 1,12 milioane de lei și un profit net de 4.094 lei, ambii indicatori fiind în creștere față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
atelierele pegas
tranzactie
iulian stanciu