Nokia este pe cale să câștige un contract pentru furnizarea de echipamente radio 5G operatorului portughez de telecomunicații MEO

Nokia este pe cale să câștige un contract pentru furnizarea de echipamente radio 5G operatorului portughez de telecomunicații MEO
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Nokia urmează să câștige un contract pentru furnizarea de echipamente radio 5G operatorului portughez de telecomunicații MEO, potrivit unei postări interne pe blogul Nokia și unor două surse care cunosc problema, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Nokia se pregătește să încheie acordul, chiar dacă Huawei din China a fost singurul furnizor al MEO de echipamente pentru rețeaua de acces radio (RAN) 2G, 3G și 4G, scrie News.ro.

Deutsche Bank urcă puternic profitul în România prin centrul de tehnologie CITEȘTE ȘI Deutsche Bank urcă puternic profitul în România prin centrul de tehnologie

Contractul a fost convenit, dar nu a fost încă semnat, iar un anunț este probabil să vină încă de luna viitoare, potrivit surselor.

MEO este unul dintre cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din Portugalia, cunoscut anterior ca Telecom Portugalia și deținut acum de compania franceză Altice.

”În ultimii ani, MEO... a fost aprovizionat pentru RAN doar de către Huawei. Cu alte cuvinte, Huawei a avut o cotă de piață de 100% în 2G/3G/4G. Acum am fost selectați să înlocuim Huawei în unele dintre piețele cheie din Portugalia”, a scris Tommi Uitto, președintele rețelelor mobile Nokia, într-un blog intern văzut de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze, la fel ca și Huawei. MEO nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Echipamentele RAN au generat cea mai mare parte a vânzărilor de telecomunicații pentru companii precum Huawei, Nokia și rivalul său suedez Ericsson, dar o scădere a cererii de echipamente noi din partea companiilor de televiziune, de anul trecut, a lovit Nokia și Ericsson, determinându-le să reducă mii de locuri de muncă.

Piața globală RAN ar urma să scadă cu 5-8% în 2024, potrivit firmei de cercetare Dell'Oro.

Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent CITEȘTE ȘI Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent

Grupul Huawei, care a fost interzis în SUA și în mai multe țări europene din cauza problemelor de securitate, are încă o anumită prezență în Europa și o cotă majoră pe piața de telecomunicații în creștere rapidă din China.

Acordul ar marca revenirea Nokia pe piața RAN din Portugalia după ce a pierdut cota de piață acolo în fața Huawei cu mulți ani în urmă și nu a aprovizionat niciun furnizor de servicii de comunicații din această țară cu RAN, de atunci, a scris Uitto pe blogul intern văzut de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
5g
meo