Elon Musk s-a angajat să încheie contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter până vineri, într-o videoconferință cu bancherii care ajută la finanțarea tranzacției, a relatat Bloomberg News, citând persoane care cunosc acest subiect.
Băncile au terminat redactarea contractului final de credit și sunt în proces de semnare a documentației, aceasta fiind una dintre ultimele etape în transferarea fondurilor către Musk, arată news.ro.
Twitter și avocații lui Musk nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Musk s-a angajat să furnizeze 46,5 miliarde de dolari sub formă de capitaluri proprii și finanțare prin datorii pentru achiziție, care acoperă prețul de 44 de miliarde de dolari și costurile de încheiere a tranzacției.
Băncile, inclusiv Morgan Stanley și Bank of America, s-au angajat să ofere finanțare prin datorii în valoare de 13 miliarde de dolari, pentru a sprijini tranzacția.
Investitorii în acțiuni, inclusiv cofondatorul Oracle, Larry Ellison și prințul saudit Alwaleed bin Talal, vor participa cu 7,1 miliarde de dolari.
Acțiunile Twitter au crescut marți cu 2,7%, la 52,9 dolari, apropiindu-se de prețul din oferta lui Musk pentru preluarea companiei, de 54,20 dolari.
Elon Musk intenționează să elimine aproape 75% din posturi la platforma de rețea socială Twitter dacă preia compania, a relatat anterior Washington Post.
Musk plănuiește să reducă numărul de angajați la companie de la 7.500 la aproximativ 2.000, potrivit Washington Post.
CITEȘTE ȘI SpaceX a lansat serviciul Starlink Aviation, care oferă servicii de internet broadband în timpul zborurilor avioanelor privateTwitter plănuia deja reduceri semnificative, cu eliminarea a 25% din personal până la sfârșitul anului 2023 și închiderea centrelor de date cheie, scrie Washington Post.
Cu toate acestea, potrivit ziarului american, planurile miliardarului ar avea impact asupra utilizatorilor Twitter, cu un risc crescut de piratare și expunere la material ofensator.
Musk a propus inițial să cumpere compania, dar a dat înapoi în aprilie, spunând că Twitter a făcut afirmații false cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.
Ca răspuns, Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forța să încheie acordul. Un proces de cinci zile a fost programat la începutul acestei luni în statul Delaware (estul SUA), totuși între timp Musk și-a confirmat oferta inițială.
Dar miliardarul și platforma de social media încă sunt în dispută privind detaliile importante care trebuie clarificate pentru a finaliza acordul și există în continuare o incertitudine asupra tranzacției.
Pentru a evita procesul, Musk trebuie să finalizeze afacerea de 44 de miliarde de dolari până la 28 octombrie.
Compania Twitter le-a dat joi asigurări angajaților săi că nu intenționează să realizeze concedieri masive, în pofida relatărilor The Washington Post, transmite EFE.
Într-un e-mail intern, avocatul principal al companiei, Sean Edgett, a declarat că Twitter nu pregătește concedieri, la doar câteva ore după apariția articolului din The Washington Post.