Microsoft pregătește un serviciu de întreținere a sistemelor cu Windows 10 pe bază de abonament

Microsoft pregătește un serviciu de întreținere a sistemelor cu Windows 10 pe bază de abonament
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2018

Microsoft pregătește un serviciu pe bază de abonament lunar care ar putea reprezenta o opțiune de externalizare a mentenanței PC-urilor pentru companii.

Windows 10 a reprezentat lansarea unui concept și a unei direcții de business noi pentru Microsoft. Numită „Windows ca serviciu”, această politică prevede înlocuirea prețului de vânzare a sistemului de operare cu vânzarea unor servicii pe bază de abonament.

Urmărește-ne și pe Google News

Ideea nu este nouă, fiind deja folosită de magazinele mobile de aplicații App Store și Google Play. Unele aplicații de smartphone, în loc să aibă un preț standard, sunt oferite gratuit, dar unele facilități sunt disponibile doar în urma plății unui abonament.

Practic, compania producătoarea își crește veniturile prin încasarea continuă a banilor din abonamente, în loc să perceapă un tarif plătit doar la achiziție.

Google lansează Android 9 Pie CITEȘTE ȘI Google lansează Android 9 Pie

Unul din primele produse ale acestei politici va fi, conform unor surse anonime din cadrul Microsoft, serviciul numit Managed Desktop.

Managed Desktop înseamnă că Microsoft se va asigura că dispozitivele cu Windows 10 vor rula în condiții optime și vor fi la zi cu cele mai noi update-uri, în schimbul unei taxe lunare.

Evident, țintele unui astfel de serviciu vor fi companiile, în special cele cu mulți angajați, acolo unde mentenanța și integrarea programelor proprii reprezintă o sarcină complexă.

Comisia Europeană se gândește să impună un încărcător comun pentru telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Comisia Europeană se gândește să impună un încărcător comun pentru telefoanele mobile

Microsoft a ales o politică de update-uri care a nemulțumit companiile și departamentele de IT ale acestora, prin lansarea de două ori pe an a unor update-uri majore.

Aceste update-uri au venit de multe ori cu probleme și au afectat funcționalitatea aplicațiilor interne ale companiilor. Nu doar o dată Microsoft a retras un update la puțin după lansare, din cauza problemelor create.

Politica de actualizare aleasă de Microsoft înseamnă că firmele trebuie să verifice funcționalitatea și să rezolve problemele create de update-uri de câte două ori în fiecare an.

Peste 400 de companii industriale, afectate de un val de atacuri phishing CITEȘTE ȘI Peste 400 de companii industriale, afectate de un val de atacuri phishing

Rezolvarea acestor probleme, speră Microsoft, va consta pentru multe firme în apelarea la serviciul Managed Desktop, care va lua, contra unui cost lunar, complexitatea operațiunilor amintite de pe umerii companiilor.

Nu se cunoaște deocamdată cât va costa abonamentul la serviciul Managed Desktop, reprezentanții Microsoft refuzând să comenteze informația.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft