Meta Platforms cumpără energie geotermală

Meta Platforms cumpără energie geotermală
scris 27 aug 2024

Proprietarul Facebook, Meta Platforms, a încheiat un acord pentru a cumpăra până la 150 MW de energie geotermală de la Sage Geosystems pentru a o furniza centrelor de date din SUA, în timp ce se grăbește să construiască infrastructura pentru a-și susține investițiile masive în inteligență artificială, consumatoare de energie, transmite Reuters.

Prima fază a proiectului ar trebui să fie operațională până în 2027 și ar trebui să extindă ”în mod semnificativ” utilizarea energiei geotermale în Statele Unite, a spus compania de social media.

Urmărește-ne și pe Google News
Stripe vrea să cumpere din nou acțiuni ale angajaților. Compania își dezvoltă și afacerea din România CITEȘTE ȘI Stripe vrea să cumpere din nou acțiuni ale angajaților. Compania își dezvoltă și afacerea din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Anunțul lui Meta, făcut ca parte a unui eveniment al Departamentului de Energie al SUA privind dezvoltarea geotermală, vine în momentul în care administrația președintelui Joe Biden le cere companiilor mari de tehnologie să investească în noi generații de energie ecologică pentru a-și acoperi cererea crescândă de electricitate, scrie News.ro.

Această creștere a fost determinată de adoptarea unor tehnologii precum AI generativă, care necesită centre de date consumatoare de energie.

Această evoluție ar putea complica obiectivul lui Biden de decarbonizare a sectorului energetic până în 2035, pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru Reuters că compania se așteaptă ca energia Sage Geosystems să facă parte din rețea, mai degrabă decât să aprovizioneze în mod direct orice centru de date specific. Condițiile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
energie geotermală