May și Macron vor discuta despre amendarea companiilor de tehnologie care nu elimină conținutul legat de terorism

May și Macron vor discuta despre amendarea companiilor de tehnologie care nu elimină conținutul legat de terorism
scris 13 iun 2017

Premierul britanic Theresa May și președintele francez Emmanuel Macron intenționează să conducă un efort comun de penalizare, inclusiv prin amenzi, a companiilor de tehnologie care nu elimină conținutul legat de terorism, transmite Bloomberg.

Combaterea extremismului islamist, inspirat deseori de filme și imagini pe Internet, este o prioritate pentru ambele guverne, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Campania electorală din Marea  Britanie a fost întreruptă de două atacuri mortale care au avut loc în Manchester și Londra, în timp ce peste 200 de oameni au murit la Paris și Lisa în 2015 și 2016.

”Marea Britanie și Franța vor colabora pentru încurajarea companiilor să facă mai mult și să își îndeplinească responsabilitatea socială de intensificare a eforturilor pentru eliminarea conținutului dăunător de pe rețelele lor”, a afirmat May într-un comunicat, înainte de o vizită la Paris pe care o va efectua marți, prima sa deplasare externă de după alegeri.

Șeful Telekom România: 5G ar putea genera venituri de 3,2 miliarde dolari în 2026 pentru companiile din IT&C CITEȘTE ȘI Șeful Telekom România: 5G ar putea genera venituri de 3,2 miliarde dolari în 2026 pentru companiile din IT&C

Măsurile vor include ”explorarea posibilității creării unei noi răspunderi legale a companiilor de tehnologie, dacă nu respectă conținutul inacceptabil”, a afirmat May.

Inițiativa înseamnă că guvernul britanic analizează introducerea unei legislații care să oblige giganți de Internet precum Facebook, Google și Twitter să îmbunătățească monitorizarea conținutul extremist, care transmite ură.

Întâlnirea lui May cu Macron, cu câteva zile înainte de începerea negocierilor pentru Brexit, face parte din încercarea ei de a-i convinge atât pe britanci cât și restul națiunilor care vor rămâne în UE că poate menține funcționarea guvernului, după ce a pierdut majoritatea parlamentară.

Premierul a promis să își coordoneze eforturile cu alte guverne pentru a obliga companiile de Internet să nu mai ofere ”spații online sigure” extremiștilor.

Franța și Marea Britanie vor colabora cu companiile de tehnologie pentru a dezvolta instrumente care identifică și elimină automat conținutul dăunător și pentru a le determina să înființeze un forum la nivel de industrie, așa cum s-a convenit la summitul G7.

Ministrul de Interne Amber Rudd se va întâlni cu rândul său cu omologul său francez Gerard Collomb în următoarele zile, potrivit biroului lui May.

Marea Britanie lucrează deja la o legislație care va obliga rețelele de socializare să permită accesul instituțiilor de securitate la servicii criptate precum WhatsApp, al Facebook, la cerere.

Întâlnirea lui May cu Macron ar mai putea include unele discuții dificile, legate de aranjamentele de securitate viitoare.

Noul președinte a sugerat în campania electorală că va încerca să revizuiască un acord numit Le Touquet, care permite fiecărei țări să găzduiască activitățile de control la frontieră ale celeilalte. Asta înseamnă că cei care încearcă să intre ilegal în Mare Britanie prin Tunelul Mânecii sunt opriți la Calais, lăsând autorităților franceze să rezolve problemele provocate de migranți.

viewscnt
Afla mai multe despre
theresa may
emmanuel macron