Mai multe celebrități din industria de divertisment americană au început să părăsească Twitter sau susțin că o vor face după ce Elon Musk a cumpărat platforma social media, relatează The Hollywood Reporter.
„Nu mai stau aici pentru a vedea orice ar plănui să facă Elon Musk. Bye!”, a scris Shonda Rhimes, celebra producătoare a serialelor Grey's Anatomy și Bridgerton, sâmbătă, adresându-se celor 1,9 de milioane de urmăritori ai ei, scrie Agerpres.
Cântăreața Sara Bareilles a distribuit pentru cei 2,8 milioane de fani ai săi de pe Twitter un anunț similar:
„Ei bine, a fost amuzant până acum pe Twitter. Dar plec de aici. Ne vedem pe alte platforme, oameni buni. Îmi pare rău, aceasta nu este pentru mine”.
„Am plecat de aici”, a anunțat vineri și Ken Olin, producătorul executiv al serialului TV This Is Us, al cărui cont este urmărit de 300.000 de admiratori online. Anterior, el promisese că va face acest lucru:
„În ziua în care Elon Musk va prelua Twitter, eu voi pleca. Fără să judec pe cineva. Să ne păstrăm totuși speranța. Să ne apărăm democrația. Să încercăm să fim mai buni. Să încercăm să salvăm planeta. Să încercăm să fim mai generoși. Să încercăm să găsim puțină pace în lume".
Ken Olin a spus că va conecta de acum înainte pe rețeaua de socializare Tribel.
Producătorul miliardar Brian Koppelman a publicat un mesaj similar: „Salutare, tuturor. Este adevărat, veniți să mă găsiți pe Instagram și Tik-Tok. Încerc să mă desprind de aici pentru un moment sau pentru o lună, acum când tranzacția se apropie de final”.
Anterior, Brian Koppelman, care este și scenaristul filmuluiRounders, făcuse următorul anunț:
„Pot să văd o anumită logică în a-mi lua o pauză lungă de la Twitter odată ce EM (Elon Musk - n.r.) va prelua conducerea sa”.
Unele personalități americane de stânga îndeamnă la „luptă” pe Twitter
Alte celebrități care simpatizează cu ideologia de stânga din politica americană i-au încurajat pe utilizatori să rămână pe Twitter și să continue să își exprime părerile - cel puțin până la alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite.
Regizorul și activistul Rob Reiner - care s-a declarat anterior îngrijorat de posibilitatea ca Elon Musk să cumpere Twitter - a scris următorul mesaj: „Celor care luptă pentru a ne păstra democrația constituțională, le spun că acum nu este momentul să părăsească Twitter. Acum este momentul să voteze albastru!” (culoarea tradițională a Partidului Democrat, n.r.).
Alte vedete care susțin ideologia progresistă au sugerat că vor rămâne deocamdată pe Twitter, însă vor părăsi cu siguranță platforma în momentul în care contul fostului președinte Twitter va fi reactivat - o decizie despre care Elon Musk a spus că o va adopta, cel mai probabil.
Elon Musk a stârnit nemulțumirea scriitorului Stephen King
Alții au reacționat la vestea potrivit căreia Elon Musk ar putea să îi taxeze cu 20 de dolari pe lună pe utilizatorii care doresc păstrarea mențiunii ce atestă verificarea conturilor persoanelor publice (o bifă albastră).
Celebrul scriitor Stephen King a publicat mesajul următor: „20 de dolari pe lună pentru a-mi păstra bifa albastră? La dracu' cu asta, ei ar trebui să mă plătească pe mine. Dacă această măsură va fi instituită, eu voi pleca de aici precum Enron” (companie americană care a dat faliment în 2001 din cauza datoriilor uriașe - n.r.).
„Dar ce zici despre suma de 8 dolari?”, i-a răspuns Elon Musk.
Joi seară, Elon Musk a finalizat tranzacția și a preluat rețeaua de socializare Twitter, atribuindu-și totodată titulatura de „Chief Twit”.
Miliardarul de origine sud-africană, care este și CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, a promis că va face din Twitter o platformă mai deschisă în fața unei varietăți mai mari de discursuri.
Multe voci au criticat însă planurile sale și au spus că Elon Musk va transforma Twitter într-un spațiu online mai ostil, care va găzdui discursuri instigatoare la ură.