Peste 140 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a treia runde a programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.
Mai mult de 11.000 de localități europene s-au înscris la cea de a treia etapă a programului, desfășurată în perioada 19-20 septembrie, fiind acordate 1.780 de cupoane valorice. Din România, au fost selectate 142 de localități, care vor primi în total 2,13 milioane de euro.
România s-a numărat printre cele 7 state care au primit numărul maxim de vouchere disponibile pentru o singură țară în această etapă. Celelalte 6 state sunt Spania, Italia, Germania, Austria și Ungaria.
CITEȘTE ȘI Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HPLa precedentele două etape, România a primit peste 660 de cuponuri valorice.
Printre localitățile românești care vor beneficia de fonduri în urma celei de a treia runde a programului WiFi4EU se află Fălticeni, Slobozia, Focșani și Câmpulung Moldovenesc, Hârșova, Bicaz, Mănăstirea Humorului, Poenești și Smârdan (Tulcea). Lista completă cu localitățile românești selectate poate fi consultată aici.
Lansat în 2018, programul WiFi4EU prevede acordarea de cupoane valorice a câte 15.000 euro pentru localitățile din UE, Islanda și Norvegia, care se angajează să ofere publicului acces gratuit la internet wireless.
Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.
Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din cele 30 de state participante.