SpaceX vrea să lanseze serviciul de internet prin satelit încă de anul viitor

SpaceX vrea să lanseze serviciul de internet prin satelit încă de anul viitor
scris 23 oct 2019

Cel puțin într-o parte a lumii, Starlink ar putea fi contract deja în 2020. Până atunci, Elon Musk a testat conexiunea printr-o testare pe Twitter.

SpaceX a anunțat că speră să poată lansa serviciul de internet prin satelit Starlink anul viitor, însă totul depinde de numărul de sateliți pe care reușește să-i urce pe orbită până atunci.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu tot cu lansarea din luna mai, SpaceX ar mai avea nevoie de 6-8 lansări pentru a putea inaugura Starlink. Dacă va reuși să ducă la sfârșit cu succes aceste misiuni, atunci serviciul ar putea fi disponibil în Statele Unite din 2020.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Nu se știe deocamdată cât va costa un abonament la Starlink, însă oficialii companiei spun că acesta va fi un serviciu secundar din punct de vedere financiar pentru SpaceX. Cu alte cuvinte, nu va fi forțat să facă profit la început, ci va fi subvenționat de alte servicii profitabile ale companiei pentru putea veni cu un preț cât mai accesibil.

Grindeanu, ANCOM, despre licitația 5G: Săptămâna viitoare vom avea o conferință pe acest subiect CITEȘTE ȘI Grindeanu, ANCOM, despre licitația 5G: Săptămâna viitoare vom avea o conferință pe acest subiect

Inițial, planul SpaceX era să lanseze aproape 12.000 de sateliți de orbita joasă a Pământului pentru Starlink. Recent, însă, compania americană a anunțat că vrea să trimită alți 30.000 de sateliți, pe lângă primii 12.000.

Starlink va oferi nu doar internet de mare viteză, ci și cu o latență mică, de până la 25 de secunde între momentul comandă și răspuns.

SpaceX va plasa sateliții la o altitudine cuprinsă între 328 kilometri și 580 kilometri deasupra planetei.

CEO-ul companiei, Elon Musk, a testat deja o primă conexiune realizată printr-unul din cei 60 de sateliți care au ajuns pe orbită, printr-o postare pe Twitter.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
satelit
internet