Liniște la Atos România, una dintre cele mai mari companii IT: angajații s-au înțeles pe salarii cu directorii și au renunțat la grevă

Liniște la Atos România, una dintre cele mai mari companii IT: angajații s-au înțeles pe salarii cu directorii și au renunțat la grevă
scris 22 ian 2018

Angajații din România ai grupului francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT, au acceptat oferta salarială a managementului și au renunțat la intenția de a declanșa greva, a declarat pentru Profit.ro liderul sindical Florentin Iancu.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Săptămâna trecută, sindicatul anunța că peste 70% dintre angajații din România ai grupului francez Atos se pregătesc să intre în grevă de avertisment în urma încercărilor nereușite ale managementului de a găsi o soluție satisfăcătoare pentru negocierea noului contract colectiv de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News

Organizația sindicală are ca membri circa 1.400 angajați ai Atos România și preciza că are acordul din partea a peste 70% din membrii de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment.

Negocierile noului contract colectiv au început în septembrie anul trecut. 

Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează CITEȘTE ȘI Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează

Conform sursei citate la acel moment, managementul a înaintat până acum 3 oferte de contract colectiv de muncă care au fost supuse spre aprobare, prin vot, angajaților. Niciuna dintre acestea nu s-a apropiat de așteptările salariatilor și toate au fost refuzate. În decembrie, negocierile au ajuns la un blocaj, accentuat puternic de Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a Codului Fiscal, prin care Guvernul a impus un termen de 1 lună pentru derularea negocierilor.

Atos are în România circa 2.100 de salariați, majoritatea fiind în Timișoara. Compania are puncte de lucru și în Brașov. Iași și București.

Financial Times: România a devenit atrăgătoare pentru startup-uri IT, cu un avantaj din comunism, deși este asociată cu biserici medievale și drumuri pline de gropi. Care este însă dezavantajul CITEȘTE ȘI Financial Times: România a devenit atrăgătoare pentru startup-uri IT, cu un avantaj din comunism, deși este asociată cu biserici medievale și drumuri pline de gropi. Care este însă dezavantajul

Compania este un jucator important în piața IT din  România, având în 2016 o cifră de afaceri de 232 milioane lei și un profit de 40 milioane lei.

La nivel global, Atos are venituri anuale de aproape 12 miliarde de euro și peste 100.000 angajați în 72 de țări.

Sindicatul IT Timișoara, înființat în Timișoara în 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT din România, reprezentând peste 5.000 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos romania
it
contract colectiv de munca
greva