Investiții de peste 8 miliarde de dolari în centre de date din Marea Britanie pentru a stimula creșterea AI

Investiții de peste 8 miliarde de dolari în centre de date din Marea Britanie pentru a stimula creșterea AI
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:24

Gigantul software ServiceNow și startupul axat pe inteligență artificială CoreWeave au anunțat planuri de a investi miliarde de dolari în Marea Britanie, o dovadă de încredere în premierul Keir Starmer, care caută să atragă investiții străine., transmite CNBC.

ServiceNow va investi 1,5 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a-și dezvolta afacerile în Regatul Unit, extinzându-și prezența prin noi birouri și mărind echipa sa de peste 1.000 de angajați. Investiția va include și localizarea procesării datelor pentru modelele sale de inteligență artificială (LLM), susținute de unități grafice Nvidia, în centrele de date din Londra și Newport.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor CITEȘTE ȘI FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

CoreWeave a anunțat, de asemenea, o investiție de 750 milioane de lire sterline pentru a susține cererea de infrastructură AI în Regatul Unit, în urma unui alt angajament de 1 miliard de lire în luna mai. Alte două companii americane de centre de date, CyrusOne și CloudHQ, au planuri de investiții masive în valoare de 2,5 miliarde, respectiv 1,9 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, scrie News.ro.

În total, aceste investiții în infrastructura cloud se ridică la 6,3 miliarde de lire sterline, conform guvernului britanic.

Ministrul Tehnologiei din Marea Britanie, Peter Kyle, a declarat că aceste investiții sunt o dovadă de încredere în țară și în colaborarea cu afacerile pentru a stimula creșterea economică.

ServiceNow intenționează, de asemenea, să ofere programe de calificare care vor ajunge la 240.000 de persoane în Marea Britanie, contribuind la pregătirea forței de muncă pentru era AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
centru ai