Intel și-a vândut pachetul de 1,18 milioane de acțiuni la firma britanică de cipuri Arm Holdings, în timp ce își consolidează bilanțul pe fondul unei concurențe intense

Intel și-a vândut pachetul de 1,18 milioane de acțiuni la firma britanică de cipuri Arm Holdings, în timp ce își consolidează bilanțul pe fondul unei concurențe intense
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2024

Intel și-a vândut pachetul de 1,18 milioane de acțiuni la firma britanică de cipuri Arm Holdings, potrivit unui document depus la autoritatea de reglementare a pieței financiare, în timp ce designerul de cipuri din California își consolidează bilanțul pe fondul unei concurențe intense, transmite CNBC.

Vânzarea a aduS probabil Intel aproape 147 de milioane de dolari, pe baza prețului mediu al acțiunilor Arm din aprilie până în iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Smartphone-urile Pixel 9 vor fi primele care vor folosi noul sistem Google de comunicare prin satelit CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Pixel 9 vor fi primele care vor folosi noul sistem Google de comunicare prin satelit
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Intel avea numerar și echivalente de numerar de 11,3 miliarde de dolari și datorii de aproximativ 32 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii iunie, potrivit celor mai recente rapoarte financiare, scrie News.ro.

Vânzarea participației la Arm vine pe fondul unei perioade financiare tumultuoase pentru Intel, care trece prin ceea ce CEO-ul Pat Gelsinger a numit ”cea mai substanțială restructurare a Intel de la tranziția microprocesorului de memorie de acum patru decenii”.

La începutul lunii august, Intel a anunțat un plan de reducere a costurilor în valoare de 10 miliarde de dolari, care va reduce forța de muncă cu aproximativ 15.000 de angajați, va elimina dividendele fiscale din trimestrul patru și va reduce cheltuielile de capital.

În același timp, Intel a raportat rezultate trimestriale mai proaste decât se așteptase și a emis previziuni slabe pentru perioada curentă.

Rezultatele au fost urmate de cea mai mare scădere de o singură zi a prețului acțiunilor Intel din ultimii 50 de ani, cu 26%.

Producătorul de cipuri, care își proiectează și produce propriile cipuri, s-a chinuit să țină pasul cu alți concurenți de semiconductori, pe fondul intensificării concurenței din cauza boom-ului AI.

Potrivit lui Gelsinger, ultimele pierderi ale companiei au fost agravate de decizia sa de a-și produce mai rapid cipurile Core Ultra PC, care sunt create pentru a face față sarcinilor de lucru AI.

Cele mai importante competiții de fotbal se văd la Prima Sport în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Cele mai importante competiții de fotbal se văd la Prima Sport în următorii trei ani

Concurenți precum AMD și Qualcomm s-au întrecut, de asemenea, pentru a lansa mai multe cipuri concentrate pe AI, urmărind succesul Nvidia.

Sub conducerea lui Gelsinger, compania caută, de asemenea, să-și dezvolte afacerea producție de cipuri și să-și recupereze cota de piață pierdută în fața companiei TSMC din Taiwan și Samsung din Coreea de Sud, în ultimii ani.

Intel și Arm au refuzat să comenteze vânzarea atunci când au fost contactate de CNBC miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
arm holdings
cipuri