ING vrea să dubleze în doi ani numărul angajaților hub-ului software din România

ING vrea să dubleze în doi ani numărul angajaților hub-ului software din România
scris 17 nov 2016

Divizia IT din România a grupului olandez ING, care dezvoltă în prezent soluții software pentru 11 sucursale din cadrul grupului, are în plan creșterea numărului de experți IT la peste 500 în următorii doi ani, față de 250 în prezent, potrivit unui comunicat publicat joi.

ING Software Development Center a fost înființat în anul 2015 pentru a contribui la standardizarea aplicațiilor și uniformizarea serviciilor în cadrul grupului ING, la nivel global, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania are planuri de extindere, în contextul desfășurării procesului de convergență către o singură platformă de digital banking.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”ING extinde hub-ul global de software din România și plănuiește ca în următorii doi ani să își mărească capacitatea la peste 500 de experți IT care vor dezvolta soluții software la nivelul grupului ING, parte din procesul de convergență către o singură platformă de digital banking”, se arată în comunicat.

În prezent, hub-ul lucrează cu 11 sucursale din cadrul grupului, dezvoltând aplicații care au scop, în viziunea reprezentanților companiei, schimbarea banking-ul tradițional și standardizarea serviciilor oferite.

Printre proiectele curente ale hub-ului se numără dezvoltarea unei platforme comune de software pentru ATM, ce va fi implementată la nivel european în 10.000 de bancomate ING, precum și dezvoltarea și administrarea unor soluții de banking pentru cinci sucursale din Europa, ce susțin conturile și tranzacțiile clienților ING din țările respective.

EXCLUSIV Retailerul GSM Fonomat, în 2008 cu peste 180 magazine și afaceri de 10 milioane euro, a ieșit din insolvență după 4 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Retailerul GSM Fonomat, în 2008 cu peste 180 magazine și afaceri de 10 milioane euro, a ieșit din insolvență după 4 ani

La nivel internațional, bugetul alocat investițiilor în procesul de transformare digitală anunțată de ING Group se ridică la 800 milioane euro în perioada 2016 - 2021, la nivelul întregului grup.

Sucursala din România a băncii olandeze ING a obținut un profit net de 391 milioane lei (86,6 milioane euro) în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 56% față de aceeași perioadă a anului trecut, generat în principal de vânzarea de acțiuni Visa, în al doilea trimestru al anului 2016, și de creșterea portofoliului de credite

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
software