Hackeri angajați de Minsterul Securității de Stat din China au intrat în rețelele informatice ale companiilor Hewlett Packard Enterprise și IBM, iar apoi le-au folosit pentru a intra în computerele clienților acestora, au declarat cinci surse apropiate situației, transmite Reuters.
Atacurile au făcut parte dintr-o campanie chineză cunoscută sub numele de Cloudhopper, despre care Statele Unite și Marea Britanie au afirmat că a infectat furnizori de servicii de tehnologie, pentru a fura secrete de la clienții acestora, scrie News.ro.
În timp ce firmele de securitate cibernetică și agențiile guvernamentale au emis avertismente multiple în legătură cu Cloudhopper începând din 2017, nu au dezvăluit identitatea companiilor de tehnologie ale căror rețele au fost compromise.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
International Business Machines a anunțat că nu există dovezi care să ateste că ar fi fost compromise date sensibile ale unor companii. Hewlett Packard a anunțat că nu poate comenta în legătură cu campania Cloudhopper.
Companiile și guvernele apelează tot mai mult la furnizorii de servicii administrate (managed service providers - MSP), care să le administreze de la distanță operațiunile informatice, respectiv servere, stocarea datelor, rețelele și service-ul.
Cloudhopper a avut ca țintă acești furnizori de servicii, pentru a accesa rețelele clienților acestora și a le fura secretele corporative de la companii din întreaga lume, potrivit acuzațiilor aduse de autoritățile federale americane unor doi cetățeni chinezi, publicate joi. Procurorii nu au făcut publice numele companiilor de servicii informatice care au fost atacate cibernetic.
Reprezentanții IBM și ai HPE au refuzat să comenteze.